Zilele Educaţiei Mecatronice

Zilele Educaţiei Mecatronice

696
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 5,00)

 

 Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică Aplicată din Craiova a participat la Zilele Educaţiei Mecatronice, eveniment care anul acesta a fost găzduit de Universitatea Politehnica din Bucureşti şi s-a desfăşurat în perioada 14-16 mai 2014.

Manifestarea este dedicată promovării mecatronicii în mediul educaţional şi integrării acesteia în mediul industrial.

 Competiţia a fost împărţită în mai multe probe, iar studenţii craioveni se pot mândri şi anul acesta că au reprezentat cu onoare oraşul şi s-au întors acasă cu diplome şi premii.

La Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiintifice Studenţeşti, echipa formată din Băluţă Mihai şi Firu Adrian s-a clasat pe locul al II-lea cu lucrarea “Sistem mecatronic multiuser reconfigurabil pentru arhitectura automotive” .

La proba de Sisteme Mecatronice, trioul format din Mihai Alexandru, Lidia Băzăvan şi Ionuţ Predescu s-a situat pe locul al V-lea după două probe: una de asamblare şi alta de programare a unei staţii mecatronice.

Atractia specială a evenimentului a fost  proba de roboţi mobili, care sa desfășurat vineri ,16 mai şi  a fost sponzorizată de FESTO România. Aceasta a constat în programarea robotilor mobili in urmarirea unor trasee prestabilite : unul cu obstacole și unul de viteză.

Echipa, care a reprezentat Craiova a fost formată din Mihai Şipeanu şi Mihai Alexandru. Ei au reuşit să ia locul al IV-lea.

,,Eu am participat şi anul trecut şi pot spune că anul acesta, competiţia a fost mult mai strânsă, echipele au fost mai bine pregătite. Noi am avut probleme la un senzor şi de asta am ratat podiumul. Cu toate acestea, experienţa cu care râmăi merită” a spus Mihai Şipeanu.

 Ca urmare a impactului pozitiv asupra mediului din învăţământul românesc, evenimentul va fi organizat şi anul viitor, dar de aceasta dată va fi la Craiova.

 

 

 

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.