Dolj: Debitele Dunării, în scădere

Dolj: Debitele Dunării, în scădere

1.659
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Debitele și nivelurile aval Porțile de Fier, pe teritoriul aflat în administrarea A.B.A Jiu au fost în scădere în intervalul de 24 de ore la stațiile hidrometrice: Gruia, Calafat, Bistreț și Bechet, situându-se peste COTELE DE APĂRARE.

Conform prognozei INHGA – CNPH, debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) a scăzut la valoarea de 11.300 mc/s, situându-se, totuși, peste media multianuală a lunii mai, care este de 7.250 m3/s.

Localitatile posibil afectate de nivelul crescut al dunării sunt: Calafat,Ciupercenii Noi,Desa,Poiana Mare, Piscu Vechi, Ghidici,Rast, Negoi, Catane, Bistret,Carna, Macesu de Jos, Gighera, Ostroveni, Bechet, Calarasi, Dabuleni.

Zonele afectate de creșterea nivelurilor și debitelor pe fluviul Dunărea, din ultima săptămână, sunt suprafețele riverane situate în zonele joase din lunca Dunării, predispuse la inundații în zonele neîndiguite, pășuni, fânețe, păduri.

În următorul interval debitul Dunării la intrarea în țară (secțiunea Baziaș), conform prognozei INHGA va fi în scădere până la valoarea de 11.000 mc/s.


Pentru intervalul 29  mai –  2 iunie, conform prognozei elaborate de INHGA – CNPB, debitul Dunării la intrarea în țară (sectțiunea Baziaș) va fi în scădere, situându-se la valori cuprinse între 10.600 mc/s și 10.100 mc/s la sfârșitul perioadei de prognoză, peste mediile multianuală a lunilor mai ( 7250 mc/s ) și iunie ( 6400 mc/s).

Foto: Dunărea la Orșova, Remus Badea



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.