În câmpurile Băileștiului a început recoltatul cu cea mai performantă combină din...

În câmpurile Băileștiului a început recoltatul cu cea mai performantă combină din lume

27.000
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Este vorba de o combină marca New Holland CR 10.90, cea mai puternică şi productivă combină din lume, care poate recolta aproximativ 135 tone de grâu într-o singură oră. Și prețul este pe măsură – 550.000 de euro. Modelul, achiziționat prin leasing, a intrat de ieri la recoltat într-o exploatare agricolă de la Băilești. 

 

Combina CR 10.90 este cap de listă în domeniu. Deține recordul mondial pentru cea mai mare cantitate de grâu recoltată într-un anumit interval de timp: 797,6 tone în mai puţin de opt ore.

 

La ferma din Băilești, proprietarul combinei a recoltat rapiţă, pentru care combina CR 10.90 este echipată cu cuţite verticale, special create pentru culturile dense. Pentru că acestea pot fi acționate independent, recoltarea se face eficient și cu o producție excelentă.

 

Este o mare bucurie pentru AgroConcept să ofere şi să livreze fermierilor români maşini agricole de talia şi capacitatea de producţie a lui CR 10.90. Este o satisfacţie şi mai mare să vedem aceasta combină impresionantă  la lucru, în plin sezon de recoltare”, a declarat presedintele Consiliului de Administratie AgroConcept Impex, distribuitorul exclusiv al mărcii în România, pentru ZF.

 

Date tehnice:

CR 10.90 este acţionată de motorul Cursor 16 al FTP Industrial, considerat cel mai bun motor al anului 2014 şi dotat cu tehnologie ECOBlue HI-eSCR pentru conformitate cu standardul Tier 4B. Acest tip de motor dezvoltă o putere maximă de 653 CP, iar sistemul de injecţie Common Rail, asigură economii de combustibil de până la 10%. Frecvenţa intervalelor de întreţinere la 600 ore este, de asemenea, cea mai redusă de pe piaţă.

 

O reducere a costurilor de exploatare se datorează şi noului sistem de şenile SmartTrax, proiectat pentru a diminua cu 57% presiunea exercitată asupra solului. Adăugarea de suspensii tip Terraglide face ca viteza de deplasare a combinei să ajungă la 40 km/h la un regim de doar 1.400 rot./min.: o soluţie pentru ca fermierii să crească productivitatea prin maximizarea timpului petrecut efectiv în câmp şi să reducă semnificativ consumul de combustibil.

 

Capacitatea buncărului de 14.500 l,  viteza de descărcare de 142l/s şi headerul de păioase Varifeed disponibil în lăţimi de lucru cuprinse între 7,32 şi 12,5 m sunt doar câteva alte caracteristici ce fac din CR 10.90 un utilaj agricol unic pe piaţă. (Sursa: zf.ro)



5 COMENTARII

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    623

    Foarte tare. Dar de-astea: climă, cutie hidramată, geamuri electrice, oglinzi încălzite, masaj în scaune, are? Jante de aliaj, vopsea metalizată, cumva? Dacă tot costă cât un Maybach. Că românul este şi fudul.
    Dar suport în parbriz pentru agăţat cruciuliţe şi iconiţe? Românul este şi credincios, şi când se duce să fure, zice „Doamne-ajută!”, darămite la muncă. De fapt, cu munca are românul o problemă: combina asta nu vine şi ea cu şofer, sau cu pilot automat, prin GPS, ceva, să se conducă singură?

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     13-03-2014
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    16

    Am văzut o matahală fix ca asta care o ducea un tir în spre Lăpuș astazi.

  3. #3
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5773

    Daca am investi cu cap in agricultura si in utilaje agricole am fi iar granarul Europei fiindca avem cel mai bun pamant din Europa ce se petreaza pentru agricultura.
    O sa ne trezim peste 15-20 ani cum firme italiene, franceze, austriece, nemtesti vor stapani 50 % din terenul agricol al tarii.

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
  4. #4
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3661

    Foarte tare

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  5. #5
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4833

    succes

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.