Lista neagră a agențiilor de turism reală sau abuz?! Patru agenții din...

Lista neagră a agențiilor de turism reală sau abuz?! Patru agenții din Craiova spun că au toate actele în regulă

8.272
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Autoritatea Națională pentru Turism a retras licențele a 1384 de agenții de turism din România, o mică parte dintre ele au cerut retragerea, însă pentru cele mai multe licenţele s-au restras din oficiu. „Autoritatea Națională pentru Turism anunță public retragerea în vederea radierii din oficiu a licențelor de turism emise operatorilor economici care nu au prezentat polița valabilă de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilităţii sau a falimentului agenţiei de turism“ anunță ANT.

 

Pe lista neagră sunt și 19 agenții din Craiova, dintre care trei au cerut retragerea licenței pentru închiderea sau schimbarea unor puncte de lucru. Iată lista celor 16 operatori care s-au ales cu licența suspendată din oficiu: Touropa, Barcos Tours, Alfa si Omega, Biadis Tour, Ogaret Tour, Valahia Tours, Valdir Tour, Pelerin Azi, Univers Turism, Sunny Holidays Turism, Best Holiday, Soft Travel, Gabriel Tourism & Travel, Tailors Travel, Yoyo Travel, Proinfluent Tour.

 

Patru agenții de turism din Craiova spun că au actele în regulă

 

Am încercat să în contactăm pe toți operatorii de turism din Craiova ce se află de pe listă, o parte dintre ei spun că sunt în regulă și că s-au pomenit pe această listă fără să fie anunțați, iar alții nu mai funcționează sau nu sunt de găsit. Agențiile cu vechime spun că au toate actele în regulă și consideră măsura abuzivă, mai ales după ce turiștii au început să își piardă încrederea după intrarea în faliment a două mari companii de turism. „Nu s-a trims nicio solicitare oficială prin care să ni se ceară documente și ne-am pomenit cu lista si articole de presă cu lista rușinii. Noi avem toate documentele în regulă. Trebuie sa le trimitem atunci când ni se solicită. De obicei vin o dată pe an și cer toate documentele și atunci ridică licența de turism în cazul în care găsesc nereguli sau ne solicită pe mail documente. Noi nu am primit niciun email în acest sens, pur și simplu ne-am pomenit pe acea listă. Noi avem afișate pe site, pe pagina de Facebook, în sediul agenției, peste tot acetse documente. Le-am trimis celor de ANAT, asociația patronală a agențiilor de turism din România, cei care ne reprezintă, un email cu documentele valabile, problema este că sunt multe agenții în situația noastră. Avem 22 de ani de experiență în care am muncit să ne facem o imagine și acum se întâmplă asta. E total nedrept“, a declarat  Irina Butnariu, reprezentant Valdir Tour.

 

Și agenția Touropa se află în aceeași situație. „Noi avem polița plătită, toate actele sunt în ordine. În urmă cu două luni au venit doi agenți ANT care ne-au verificat, le-am dat documentele și am crezut că le vor înregistra ei. Nu avem nicio problemă, astăzi le-am trimis celor de la ANT și sperăm să se remedieze cât mai repede situația. Din fericire clienții noști sunt clienți vechi, care ne cunosc și stiu că suntem serioși“, a declarant Cristian Grigorie manager Touropa. Și Valahia Tour se află în aceeași situație, iar Gabriel Travel&Turism nu a făcut polița pentru că își mută sediul. „Noi mutam sediul și trebuie să depunem polița pe noul spațiu de funcționare. Se va remedia cu siguranță această problemă“, a spus reprezentantul agenției.

 

Restul agențiilor din Craiova aflate pe listă cel mai probabil nu mai funcționează. În cazul unora dintre ele ni s-a confirmat telefonic faptul că nu mai există, în cazul altora numerele de telefon fie nu mai sunt valabile, fie nu a răspuns nimeni.



2 COMENTARII

  1. #1

    Care nu are asigurare…Aveți grijă cui dați banii pentru excursii.
    S-ar putea să meargă ei în excursie cu banii voștri, iar voi să rămâneți cu buza umflată.

  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     12-05-2006
    Mesaje
    101

    oameni buni asta e o perdea de fum ….. unde ati vazut voi in cazurile prezentate la tv ca asigurarea aceasta nu a fost facuta? din contra a fost dar nu a ajutat la nimic pentru ca chiar daca o agentie are asigurare si e neserioasa nu o opreste asigurarea…asa ca Claudiu in logica asta ar trebui sa stam acasa toti sa ne uitam la tv

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.