Oltenia: Coduri Galben și Portocaliu de inundații pe mai multe râuri

Oltenia: Coduri Galben și Portocaliu de inundații pe mai multe râuri

1.928
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

INHGA a instituit Cod Galben pe râurile Desnăţui (judeţele Dolj şi Mehedinţi) şi Jiul mijlociu şi inferior în perioada 27 noiembrie 2015, ora 18.00 – 29 noiembrie 2015, ora 19.00. Începând cu data de 28 noiembrie 2015, ora 03.00, până pe 29 noiembrie, ora 06.00, se instituie COD PORTOCALIU pe râurile din bazinele hidrografice: Desnăţui, Jiu sector aval Rovinari – amonte Podari (judeţele: Mehedinţi, Dolj şi Gorj), Olteţ şi afluenţii Oltului inferior (judeţele: Vâlcea, Olt, Gorj şi Dolj).

 

Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale Cotelor de Apărare.

 

Conform unei informaări a ABA Joi, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din judeţele: Vâlcea și Olt. Totodată, se mai menţionează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă. 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.