Dolj: 50 l/mp, la Goicea, cantitatea maximă de precipitații din ultimele 24...

Dolj: 50 l/mp, la Goicea, cantitatea maximă de precipitații din ultimele 24 de ore, din județ

2.469
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Conform datelor transmise de statiile hidrometrice aflate pe teritoriul Administratiei Bazinale de Apa Jiu, vremea s-a mentinut instabila în ultimele 24 de ore. Cerul a prezentat innorari temporar accentuate. Pe arii relativ extinse au fost averse ce au avut si caracter torential, insotite de descarcari electrice si izolat a cazut grindina. Vantul a suflat slab pana la moderat, cu intensificari locale de scurta durata, rafala maxima fiind de 61 km/h, la Craiova.

Cantitatile maxime de precipitatii înregistrate în interval, în bazinul hidrografic Jiu:
– la SH Petrosani: 52.0 l/mp la Bărbățeni
– la S.G.A. Gorj: 86.0 l/mp la Bustuchin, Pojaru
– la S.G.A. Mehedinti: 81.0 l/mp la Tarmigani
– la S.G.A. Dolj: 50.0 l/mp precipitații înregistrate pe teritoriul județului Dolj au fost: 22.0 l/mp la Filiași, 18.0 l/mp la Racari , 12.5 l/mp la Podari, 22.6 l/mp la Zaval, 12.8 l/mp la Scaiesti, 20.5 l/mp la Negoiesti, 14.1 l/mp la Albesti, 13.2 l/mp la Breasta, 16.4 l/mp la Calugarei,19.7 l/mp la Dragoia, 50.0 l/mp la Goicea, 22.7 l/mp la Gabru, 43.5 l/mp la Afumati, 12.5 l/mp la Fantanele, 41.0 l/mp la Bailesti si 9.8 l/mp la Pielesti.

Pe râul Jiu, în ultimele 24 de ore, nivelurile și debitele au fost în creștere în întreg bazinul. Nivelurile pe râul Jiu, la stațiile hidrometrice, se situează sub COTELE DE APĂRARE. Pe afluenți si celelalte rauri interioare, nivelurile si debitele au fost in crestere in intrg bazinul. Nivelurile pe rauri, la statiile hidrometrice, se situeaza sub COTELE DE APARARE.
Conform prognozei elaborate de INHGA-CNPH, precum si de compartimentul Prognoze Bazinale al A.B.A. Jiu, in urmatorul interval de 24 de ore, nivelurile si debitele vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prevăzute și propagării. Sunt posibile scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici, cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri importante de niveluri si debite cu posibile depasiri ale cotelor de aparare pe unele rauri din sudul, sud-estul si centrul tarii.

Conform diagnozei INHGA-CNPH, debitul Dunării la intrarea în țară (sectiunea Bazias) a fost in usora crestere pana la valoarea de 3400 mc/s, situandu-se sub media multianuala a lunii mai (7250 mc/s ).
Debitul Dunarii aval Portile de Fier, a fost in crestere la Gruia si la Calafat. P

fl. Dunarea, conform prognozei Sistemului Hidroenergetic Portile de Fier, debitul afluent prognozat in sectiunea Bazias pentru astazi, ora 06.00 = 3650 mc/s. Debite defluente instantanee la PF1 si PF2, la ora 06.00:

Debitul defluent la PF1 = 1989 mc/s. / Debitul defluent la PF2 = 3152 mc/s.

În urmatorul interval de 24 de ore, debitul Dunării la intrarea in tara (sectiunea Bazias), conform prognozei INHGA-CNPH, va fi in crestere usoara pana la valoarea de 3400 mc/s, situandu-se sub media multianuala a lunii mai (7250 mc/s ).

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.