6500 de euro, găsiţi pe o stradă din comuna Negoi, predaţi poliţiei...

6500 de euro, găsiţi pe o stradă din comuna Negoi, predaţi poliţiei (Foto)

11.173
7
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
Gest exemplar făcut de o femeie în vârstă de 71 de ani, din comuna Negoi, județul Dolj. Ieri de dimineaţă, doljeanca a mers la sediul Postului de Poliție Negoi şi le-a spus polițiștilor că a găsit un portofel cu bani. La scurtă vreme, un alt bărbat s-a prezentat la acelaşi post şi a povestit că a găsit o sumă de bani pe jos.

Elisabeta Curucu, o pensionară în vârstă de 71 de ani, din Negoi, a găsit pe jos, ieri de dimineață, în timp ce se deplasa pe drumul comunal din vecinătatea locuinței sale, un portofel în care se aflau mai multe bancnote. De îndată ce a găsit acest portofel, femeia nu a ezitat și s-a prezentat la sediul Postului de Poliție Negoi pentru a preda bunul găsit.

Banii, 5900 de euro, au fost predați de femeie pe bază de proces-verbal, iar polițiștii doljeni au început să efectueze verificări pentru identificarea persoanei păgubite. La scurt timp după ce femeia a predat banii oamenilor legii, la sediul aceluiași post de poliție, s-a prezentat Adrian Căldăraru, de 48 de ani, din aceeași localitate, care, de asemenea, le-a spus polițiștilor că, asemenător Elisabetei Curucu, a găsit tot în această dimineață, pe aceelași drum comunal, suma de 600 de euro.

O echipă de polițiști a reușit să-l identifice pe cel care a pierdut suma de bani, în persoana unui bărbat de 34 ani, din comuna Negoi. Persoana în cauză le-a declarat polițiștilor că, în timp ce se îndrepta spre domiciliul părinților săi, a pierdut suma de bani cu o noapte în urmă, când s-a întors în România, banii  fiind agonisiți de acesta în ultimele luni de muncă pe teritoriul Spaniei, unde și-a desfășurat activitatea ca zilier în agricultură.

Reprezentanții Poliției doljene au adresat mulțumiri atât femeii de 71 de ani, pensionară, văduvă, care locuiește singură, cât și bărbatului de 48 de ani,  pentru simțul civic extraordinar de care au dat dovadă atunci când au predat Poliției importanta sumă de bani.  

Oamenii legii atenționează că, potrivit art. 243 din Codul Penal, ”însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor”, ”fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său” se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi ”însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului” sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine”.



7 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    4470

    BRAVO LOR

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    278

    Felicitari!!

  3. #3
    Lau
    Racer
    Data de inscriere
     27-02-2006
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    229

    Mai sunt și OAMENI pe pământul ăsta! Păcat că e o specie pe cale de dispariție…

  4. #4
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6947

    Daca ii gasea Dracnea pe strada la el in Teleorman oare ce credeti ca s-ar fi intamplat ?

  5. #5
    0-day Member
    Data de inscriere
     15-11-2017
    Mesaje
    0
    Citat Mesaj initiat de koss®
    Daca ii gasea Dracnea pe strada la el in Teleorman oare ce credeti ca s-ar fi intamplat ?

    Da lasal tu pe tracnea, spune ce faceai tu cu atatia bani, ca stateai toata luna decembrie si jumate de ianuarie mort de beat si faceai niste sarbatori cu cocalarii de numai Cred ca si masina iti luai

  6. #6
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6947

    Io imi luam un bmw cu motor de 3000 benzina inscris pe Bulgaria.. si de ce mai imi ramanea stateam pana la boboteaza mort de beat..

  7. #7
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-12-2005
    Locatie
     1Mai
    Mesaje
    1677

    Cea mai neinspirata postura pt Politistul care a „Pozat” in timp ce imita ca ii se inmanau cateva bancnote de 50 Euro…Stereotipic vorbind… Cred ca in ultimul an au fost anuntate pe CVF peste 50 de astfel de cazuri…Rezultatul: UN NEAM CORECT, SOLIDAR SI FARA PROBLE FINANCIARE !!!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.