DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Angajații de la stat vor intra în șomaj tehnic, a anunțat premierul Ludovic Orban, miercuri seara, excepție făcând cei care lucrează în instituții implicate în lupta împotriva noului virus.

„Cert este că nu putem afecta zona de sănătate, însemnând spitale, direcţii de sănătate publică, ambulanţe, unităţi primiri urgenţe. Nu putem afecta zona Ministerului Afacerilor Interne, cu toate efectivele de jandarmi, de pompieri, de poliţişti, nu putem afecta zona militară. De asemenea sunt mai greu de afectat zone ca, de exemplu, zona Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale”, a anunțat Orban, într-o emisiune la B1Tv.

Măsura prevede ca salariații din instituții să lucreze 15 zile, pentru ca următoarele 15 zile să intre în șomaj tehnic.

„Jumătate din angajaţi lucrează 15 zile, restul de 15 zile urmând să fie într-o formă de şomaj tehnic, plătiţi la fel cum sunt cei în şomaj tehnic cu 75%. Acesta e mecanismul pe care l-am gândit, trebuie să asigigurăm funcționarea instituțiilor publice și, pe de altă parte, să respectăm şi rigorile de a reduce posibilitatea de răspânduire a virusului”, a mai spus premierul.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.