Antonie Solomon a scăpat de dosar. Sentința este definitivă

Antonie Solomon a scăpat de dosar. Sentința este definitivă

6.155
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei, a scăpat de dosarul penal de abuz in serviciu. Sentința a fost dată marți seara și e definitivă. Acesta a fost judecat împreună cu Nicoleta Miulescu, secretarul Primăriei Craiova, care după ce i-a fost dovedită nevinovăția se pare că se va întoarce în vechea ei funcție.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Antonie Solomon că împreună cu Nicoleta Miulescu, precum și cu un fost consilier juridic al primăriei, Carmen Liana Grigore, ar fi retrocedat ilegal, în anul 2007, un imobil de 300 mp și un teren de 1.310 mp. „Inculpatul Solomon Antonie, în calitate de primar al municipiului Craiova și preşedinte al comisiei de aplicare a prevederilor Legii nr. 10/2001, împreună cu cele două inculpate, și-au exercitat în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu cu prilejul emiterii unei dispoziţii de restituire în natură a unui imobil compus din teren în suprafaţă de 1.310 mp şi clădire în suprafaţă de 330 mp, situat în municipiul Craiova“, se arată în rechizitoriul DNA.

Grigore Carmen Liana este cea care ar fi întocmit toată documentația. A atestat că imobilul ar fi fost naționalizat și a provocat astfel o pagubă în dauna primăriei de peste 650.000 de euro. „Acest document a fost întocmit de către inculpata Grigorie Carmen Liana fără a ţine seama că actele prezentate de persoana notificatoare nu cuprindeau motivele de fapt pe care se întemeiază cererile de restituire şi erau contradictorii, întrucât prezentau aspecte diferite, nefiind apte să demonstreze calitatea de moştenitor legal sau testamentar al acesteia, existenţa unui act de deposedare abuzivă sau să stabilească caracterul abuziv al preluării imobilului şi fără ca notificarea să fi fost examinată pe fondul ei şi să fi primit o propunere de soluţionare din partea comisiei interne de aplicare a prevederilor Legii nr. 10/2001. Mai mult, inculpata Grigorie Carmen Liana a atestat faptul neadevărat că imobilul ar fi fost naţionalizat în baza Decretului nr. 92/1950, deşi era donat autorităţii publice locale prin act autentic. Prin aceste demersuri, s-a produs o pagubă în dauna Primăriei Craiova în valoare de 2.064.216 lei, echivalentul a 660.000 euro“, mai scrie în rechizitoriul DNA.

Cei trei inculpați au fost achitați în urmă cu doi ani de Curtea de Apel Craiova pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Procurorii au făcut apel, dar Înalta Cure de Casație și Justiție a decis schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de abuz în serviciu, în cea de neglijență în serviciu. Mai mult, instanța supremă a decis încetarea procesului „constatând intervenită prescripția specială a răspunderii penale”.

Magistrații nu au soluționat și partea civilă a dosarului, iar Primăria Craiova are la dispozitie 30 de zile pentru a deschide un proces pentru recuperarea prejudiciului.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7016

    Justitia romana cateodata e o gluma..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.