DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 2,40)

Despre Laura Poenaru, antreprenoarea din Craiova care a conturat povestea 5 to go în orașul nostru, știm, dintr-un material realizat în anul 2020, că nu face compromisuri atunci când vrea să bea o cafea. Și nu face concesii nici când alege un om nou în echipa sa. 

Ultimii doi ani s-au dovedit a fi o reală provocare și pentru Laura. În ciuda încercărilor de tot felul, aceasta a reușit să dezvolte activitatea pe care o desfășoară în Craiova și să ducă acea cafea la 5 lei și în alte două zone ale urbei: Brazda lui Novac și Valea Roșie.

Cu doza de curaj necesară, dar și cu spiritul antreprenorial bine șlefuit, Laura consideră fiecare pas făcut ca fiind o decizie luată la momentul oportun.

„Când pandemia a închis tot, recunosc că m-am speriat un pic. Nu știam ce se va întampla, cum vor evolua lucrurile însă nu după mult timp m-am întors la doza de curaj și optimism. Am început să văd lucrurile în noul context și să iau din nou decizii. În concluzie, aș putea spune că sunt amândouă: curajul și luarea unei decizii la momentul potrivit. În timpul pandemiei, noi am deschis două locații noi. Una în Brazda lui Novac, în iunie 2020, și una în Valea Roșie, în ianuarie, anul acesta”, povestește Laura.

Deschiderea unei noi locații implică foarte multă muncă și o continuă căutare. Se impune ca spațiul să răspundă anumitor nevoi, se fac calcule pentru a estima costurile, după care se trece la amenajarea efectivă a incintei.

„De fiecare dată, decizia de a deschide o nouă locație este conditionată de foarte multe aspecte: găsirea unui spațiu comercial adecvat din toate punctele de vedere, valoarea chiriei, pozitionarea lui. După ce identific un astfel de spatiu, pot merge mai departe cu deschiderea unei noi locații. M-am bucurat mereu de suportul lui Radu Savopol, fondatorul acestui brand românesc”, continuă antreprenoarea din Craiova.

Pentru Laura, cea mai mare provocare a fost managementul personalului. I-a luat ceva vreme să definească profilul angajatului, iar acum știe că cei mai potriviți pentru acest job sunt tinerii. Tineri cărora să le placă ceea ce fac, care sunt responsabili, educați și dornici să progreseze.

„La începutul meu în antreprenoriat chiar aveam emoții. Acum recunosc că nu mai am. Observ emoțiile celor care vin la interviu. Sunt foarte mulți tineri și mă bucură acest lucru. Mă bucură pentru că, din punctul meu de vedere, ei sunt cei care se potrivesc cel mai bine cu acest job. Cei din echipa mea au între 20 și 25 de ani. Avem trei colege care fac doi ani de când sunt parte a echipei 5 to go Craiova. Am spus-o de fiecare dată și o repet: managementul personalului a fost cea mai mare provocare pentru mine. Mi-a luat ceva timp să dentific profilul angajatului de care avem noi nevoie, dar am reușit să ating și acest punct. Ei trebuie să fie tineri, dornici să se dezvolte, responsabili, implicați și, nu în ultimul rând, educați”, completează reprezentanta 5 to go Craiova.

Incert pentru foarte multe firme din țară, începutul lui 2022 este pentru Laura unul cât se poate de prielnic. A deschis cea de-a treia locație din Craiova, ducând cafeaua la 5 lei și în Valea Roșie.

„Aș putea spune că am început anul în forță. Noi am deschis a treia locație în orașul nostru, 5 to go Valea Rosie. Mă bucur că am reușit să duc în cartierele orașului nostru acest concept de coffeeshop. L-am dus pentru a fi cât mai aproape de cei care își doresc o cafea și nu au timp mereu să ajungă în centrul orașului pentru a-și cumpăra așa ceva”, încheie Laura povestea.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.