DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Școlile vor fi închise cel puțin o lună de acum încolo, cât va fi prelungită starea de urgență. Chiar și așa, anul școlar nu va fi înghețat, a declarat ministrul Educației la Legile Puterii de la Realitatea Plus.

Monica Anisie a declarat că simulările examenelor pentru elevii din clasele a 8-a și a 12-a au fost anulate.

Ministrul mai dă asigurări și că profesorii nu vor intra în șomaj tehnic și nici nu le vor fi afectate salariile.

Anisie spune că activitatea școlară va fi reluată imediat după vacanță însă nu în clase ci în spațiul on-line. Chiar dacă nu se vor ține cursuri în perioada stării de urgență, anul școlar nu va fi înghețat, dă asigurări ministrul.

„Am precizat faptul că nu se îngheață anul școlar și vom găsi soluții ca activitatea să fie reluată, deci reintoarcerea sau reluarea cursurilor va fi in relatie directa cu perioada evolutiei pandemiei de coronavirus in Romania. În condițiile actuale simulările nu mai pot fi susținute, iar acestea au fost înlocuite cu câte 5 teste de antrenament pe săptămână. Baremul este publicat în fiecare vineri. În ceea ce priveste simularile, in mod clar acestea sunt anulate, insa aceste simulari noi le am inlocuit cu acele teste de antrenament pe care le am pus la dispozitia elevilor de clasa a 8-a si de a 12-a. Vom pune saptamanal cate 5 teste de antrenament, vinerea publicam baremul iar la TVR vor fi explicate rezolvarile modelelor/testelor de antrenament”, a declarat Anisie.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.