DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Reprezentanții Prefecturii Dolj spun, referitor la atacurile șacalilor, că aceste fenomene  s-au înmulțit în județ, motiv pentru care s-a făcut o solicitare către Ministerul Mediului pentru creșterea cotei de vânătoare.

Prefectul de Dolj a mai spus că fermierul din Rojiște, unde șacalii au atacat o fermă, va fi ajutat.

“În această dimineață, am fost anunțat că, pe parcursul nopții, o haită de șacali a atacat o fermă din localitatea Rojiște. Din păcate, atacul șacalilor s-a transformat într-un adevărat măcel: 33 de oi și miei uciși, alte câteva oi rănite. Acestea din urmă se află acum sub supraveghere medicală.

În acest moment, o comisie se află la fața locului. Împreună facem toate demersurile pentru a-i ajuta o pe fermieri să își recupereze pagubele. Zona va fi neutralizată pentru e evita orice pericol.

Pentru ca nu este primul caz de acest gen înregistrat în Dolj în ultimele săptămâni, noi am făcut deja solicitare către Ministerul Mediului pentru mărirea cotei de vânătoare. Este o reală problema cu șacalii, mai ales că ei pot fi vânați doar noaptea, iar legea le interzice acest lucru vânătorilor. Vom încerca sa găsim o rezolvare. Vânătorii sunt în zonă și aici și la Călărași, dar atribuțiile lor sunt limitate”, a declarat prefectul județului Dolj, Dan Diaconu.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.