DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

A adus în atelierul lor, unde din dragoste pentru lemn iau naștere obiecte deosebite, un proiect gândit cu ceva timp în urmă. Rodica Dîlganu a pictat, în acest sezon, globuri care scriu povești în fiecare brad unde au ajuns și despre care, spune meșterul popular din Pielești, județul Dolj, s-a dus vestea imediat. 

Primele globuri pictate au fost pentru casa lor. A făcut o postare cu obiectele realizate, iar comenzile nu au întârziat să apară.

 

„A fost proiect mai vechi, iar anul acesta le-am făcut pe primele pentru mine, pentru casă. Nici nu le-am postat bine și au și început să curgă comenzile”, povestește Rodica Dîlganu.

Nu este ușor să dea viață globurilor. Le lucrează cu migală, dar cu mare drag, știind că vor ajunge atât la persoane din România, cât și în locații de peste hotare.

„Durează până iau forma finală. Sunt migăloase. Eu am optat pentru globurile mai mari, de 12 cm, să fie pictura cât mai vizibilă. Aceste globuri au ajuns în toată țara, respectiv: Constanta, Cluj, București, Olt, Brăila, Vâlcea. Au trecut chiar și granița, luând drumul Spaniei, la profesori spanioli care le predau copiilor români”, mai spune meșterul popular.

Rodica a ales modelele pentru globuri, iar cele mai cerute au fost cele cu Moș Crăciun și cu Floarea Crăciunului.

„Cele mai cerute sunt cele cu Moș Crăciun și Floarea Crăciunului, dar și cele cu colindători, care au modele unicat. Modelele au fost alese de mine și am vrut sa fie diferite de ceea ce se găsește deja”, continuă Rodica Dîlganu.

Deși a alocat timp prețios pregătirii globurilor, dragostea pentru lemn nu i-a dat pace Rodicăi. Astfel, în tot acest timp, din atelierul familiei Dîlganu au pornit, în diferite colțuri din țară, foarte multe obiecte pe care românii și le-au ales fie pentru a-și amenaja locuințele, fie pentru a le face cadou celor dragi.

„Am avut comenzi și pentru obiecte din lemn. La Constanța, la o clientă dragă nouă, au ajuns patru pachete cu daruri cu parfum tradițional, pe lângă globurile pe care le-a comandat. Am lucrat, în această perioadă, tăvi, boluri, platouri, bomboniere, cutii pentru pâine. Am mai avut, o doamnă din Sulina, care a comandat obiecte cu care și-a amenajat un colț special în casă”, spune meșterul popular.

În atelierul familiei Dîlganu s-a lucrat intens în această perioadă. Acum, cei doi soți se ocupă de ultimele comenzi și au în grijă și livrările în plan local pentru ca totul să iasă bine, așa cum s-au obișnuit și i-au obișnuit pe cei pentru care aduc obiecte în formă de invidiat.

După sărbători vor lua și ei o pauză, nu înainte însă de a mai picta globuri pentru cei care au aflat mai târziu despre ele. Iar după pauza din ianuarie, familia Dîlganu revine în atelier și se pregătește pentru un nou an.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.