DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, îi avertizează pe cei care consideră că, în baza deciziei Curții Constituționale, pot ignora măsurile de izolare impuse în cazul COVID că riscă să intre sub incidența Codului Penal.

,,Referitor la decizia CCR, țin să menționez că lucrăm în acest moment la un proiect de lege și avem rugămintea ca toți factorii implicați, Parlament, opinia publică, să se implice activ pentru a gestiona o situație pe care în acest moment o controlăm. Tot ce ține de carantină, tot ce ține de izolare la domiciliu rămân în continuare ca recomandări, atât pentru populația civilă, cât și pentru corpul medical. (…) Recomand corpului medical ca fiecare pacient să beneficieze de explicație vizavi de carantină, vizavi de boală transmisibilă, vizavi de izolarea la domiciliu. Izolarea trebuie să continue, iar recomandările pe care le-am făcut pentru toți pacienții asimptomatice sau cu simptome ușoare să rămână de bază.

Menționez că pentru cei care primesc recomandarea de izolare, dincolo de ceea ce a anunțat CCR, rămâne articolul 352 din Codul Penal de zădărnicire a combaterii bolilor,” a afirmat ministrul Sănătății, potrivit Realitatea Plus.

În cazul în care măsurile luate până acum nu se dovedesc eficiente, ministul Sănătății nu exclude nici prelungirea stării de alertă.

Miercuri, Curtea Constituţională a României a motivat de ce a declarat neconstituționale instituirea carantinei și internarea obligatorie în timpul epidemiei de coronavirus prin ordin de ministru. Judecătorii CCR au invocat faptul că aceste măsuri ar avea „un caracter incert şi dificil de anticipat” și că nu oferă garanţii privind respectarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale. Chiar și instituirea carantinei prin ordin de ministru a fost echivalată cu privarea de libertate și ar însemna o restrângere a drepturilor fundamentale.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.