Blocul S200 din Craiova va deveni Parc Industrial IT

Blocul S200 din Craiova va deveni Parc Industrial IT

10.423
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Blocul S200 din Craiova, după o reabilitare absolut necesară, va fi dat în folosință urmând ca aici să își desfășoare activitatea firme din domeniul IT, au anunțat, luni, într-o conferință de presă președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, și rectorul Universității din Craiova, Cezar Spînu. 

Investiția se ridică la 20 de milioane de euro și se va face din fonduri nerambursabile. Aproximativ 16 milioane de euro vor fi bani necesari reabilității clădirii, despre care reprezentantul CJ Dolj spune că nu este chiar într-o stare avansată de deteriorare, structura nefiind afectată, iar diferența pentru dotări.

„Acest bloc va deveni un spațiu propice pentru firmele mari și mici de IT. Este un proiect comun cu Universitatea din Craiova și faptul că ai o universitate puternică lângă tine, ca autoritate, este tot timpul un atuu. Parteneriatul încheiat astăzi cu Universitatea din Craiova va avea ca scop implementarea mai multor proiecte cu finanțare europeană. Pentru acest prim proiect am pornit de la necesitatea ca în Craiova să existe o zonă care să sprijine afacerile, să aducă plusvaloare orașului, să creeze locuri de muncă. Am avut în vedere și instrumentul de redresare a Uniunii Europene, Next Generation, și am gândit Parcul Industrial IT-infrastructura blocului S 200, unde mici firme și mari firme din domeniul IT vor avea un spațiu propice implementării și dezvoltării afacerilor lor. Această clădire va deveni o zonă la cheie pentru firmele IT”, a menționat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Un proiect tehnic în acest sens a fost conceput de către reprezentanții Universității din Craiova, în anul 2018, dar va trebui actualizat, potrivit rectorului Cezar Spînu. Acesta dă asigurări că spațiul va fi ocupat la capacitate maximă, precizând că municipiul Craiova are nevoie de o asemenea zonă.

„Universitatea a demarat cu ani în urmă un astfel de proiect. Am întocmit un proiect tehnic, dar va trebui actualizat. Îmi doresc și sunt sigur că așa va fi, ca această clădire să fie plină de firme IT unde studenții noștri să fie angajați. Este o investițe care va fi realizată în maximum trei ani”, a spus Spînu.

În privința fondurilor necesare, vor fi accesați bani europeni în programele viitoare(2021-2027).

Blocul S200 este situat în centrul Craiovei. După Revoluție a fost preluat de Universitatea din Craiova, tot cu scopul de a deveni parc industrial IT, dar nu s-a reușit realizarea acestui obiectiv.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9558

    Investitia trebuia facuta de mult , din anul 2003 , dar nu e tarziu nici acum . State ca India de exemplu , au facut acest tip de investitie acum 20 de ani , si acum sunt lideri mondiali in domeniu .

    Perpetuum Mobile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.