DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Un brancardier din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, a cerut mai multe sume de bani, de la cinci persoane, cu promisiunea că le va asigura un loc de muncă în unitatea spitalicească unde lucra. Acesta a fost prins în flagrant,  și-a recunoscut fapta și ar urma să fie condamnat la doi ani și șase luni închisoare cu suspendare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat DNA, fapta a fost comisă în perioada octombrie 2021-februarie 2022.

„În perioada octombrie 2021 – februarie 2022, inculpatul Abagiu Ciceron ar fi pretins suma totală de 22.500 euro, de la cinci persoane diferite, ulterior primind de la acestea sumele totale de 12.500 euro și 30.000 lei, pentru a interveni pe lângă medici și/sau funcționari cu atribuții manageriale din cadrul unor unități spitalicești aflate pe raza județului Dolj, prevalându-se de o presupusă influență pe lângă aceștia, în scopul favorizării angajării acelor persoane ori a unor membri de familie ai acestora în domeniul medical. În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului, asupra bunurilor imobile şi mobile (atât a bunurilor prezente cât și a bunurilor viitoare), aparţinând inculpatului Abagiu Ciceron, respectiv asupra sumei de 400 de lei, ridicată cu ocazia surprinderii în flagrant a inculpatului, până la concurența sumelor de 12.500 de euro și 30.000 lei”, arată procurorii DNA Craiova.

În prezența avocatului, bărbatul a recunoscut comiterea faptei reținute în sarcina sa și a acceptat pedeapsa.

„A acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv o pedeapsă de doi ani și șase luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de trei ani și interzicerea unor drepturi”, mai spun procurorii.

Dosarul de urmărire penală a fost înaintat la Tribunalul Mehedinți cu propunerea de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.