Bugetul municipiului Craiova, afectat de pandemie. Se construiește o nouă stație de...

Bugetul municipiului Craiova, afectat de pandemie. Se construiește o nouă stație de oxigen la Spitalul Victor Babeș

21.742
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Bugetul municipiului Craiovei a fost afectat de tot ceea ce a impus gestionarea situațiilor cauzate de pandemia de coronavirus, primarul în funcție, Mihail Genoiu, menționând că deși Guvernul a promis că statul va suporta toate aceste costuri, nu s-a virat nicio sumă de bani în acest sens. 

Edilul a mai anunțat că s-a renunțat la anumite investiții pentru a susține domeniul sănătății și că a fost necesar să se construiască o nouă stație de înmagazinare a oxigenului la Spitalul „Victor Babeș” Craiova întrucât cele două deja existente nu mai fac față solicitărilor.

Eforturile administrațiilor locale au fost foarte, foarte mari. Toate costurile pandemiei, însemnând aparatele PCR, prevenirea în școli, susținerea unităților medicale adlate în administrarea Primăriei Craiova, au fost sporate din bugetul local. Guvernul a spus că le va suporta, dar până acum nu s-a întâmplat acest lucru. La ora asta construim, nici noi nu știm cum, ne rugăm de unul și altul, o stație de înmagazinare a oxigenului la Spitalul Victor Babeș, pentru că sunt situații în care oxigenul din cele două stații, plus oxigenul din tuburi este insufieicnt. Se consumă până la 68-70 litri de oxigen pe oră de către un bolnav. Prioritatea noastră va fi în continuare sănătatea, dar ne trebuiesc bani și pentru investiții, pentru că nu se știe cât o să dureze această pandemie. Sunt deja discuții la Bnaca Mondială că s-ar putea ca pandemia să dureze până în 2025”, a explicat Mihail Genoiu.

Lia Olguța Vasilescu, primarul ales al Craiovei, consideră că această datorie a Guvernului către craioveni, în valoare de aproximativ 45 de milioane de lei, va trebui achitată, în final.

Guvernul României are o datorie la cetățenii Craiovei de peste 45 de milioane de lei, bani care au fost cheltuiți cu pandemia. Sunt invetițiile care s-au făcut în sănătate, în infrastructura școlară și despre care ni s-au spus că vor fi suportate de la bugetul de stat. Iată că închidem acest an și banii respectivi promiși nu au luat drumul Craiovei. Eu am avut întâlniri la București că au o datorie față de craioveni pe care trebuie să o onoreze. Vom vedea cum”, a precizat Lia Olguța Vasilescu.



2 COMENTARII

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     19-01-2008
    Mesaje
    53

    Cata nesimtire!!! Bani pt beculete si zorzoane aveti??? Primaria a cheltuit o jumatate de milion pt kitch-ul, numit Targ de Craciun!!!! Ce-i lipsea chelului … tichia de margaritar!!! Cu banii aruncati pe toate prostiile se putea construi demult, nu acum pe varf de pandemie, o statie de oxigen!!! De ce Boc nu cere bani la Guvern??? DE ce atatia primari, priceputi si dedicati din tara, NU cersesc bani de la bugetul central??? Ciuma rosie olgutziana … nu se dezminte!!!

  2. #2
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9554

    Ce se agita postacii ciumei galbene, mai usor ca faci apoplexie .Dar guwernul de ce nu aloca bani pentru spitalele covid ? Nu le-a mai ramas dupa ce au cumparat fier vechi sub forma de avioane, rachete si alte arme expirate de dooj da ani de cateva MILIARDE DE EURO ? Ce fac cu banii de care se imprumuta zilnic ??? Si nu-l mai da exemplu pe boc daca nu stii cate sute de milioane de euro au fost investiti in acel oras cand susnumitul a fost prim ministru timp de 10 ani pe vremea lui basescu , alta scarba ordinara .
    Sunt peste 10 000 de cazuri de infectari zilnice si cealalta scarba de presedinte declara ca spera sa nu fie lockdown dupa alegeri . Deci el pentru asta traieste , pentru alegeri , nu mai conteaza cati oameni mor zilnic !

    Perpetuum Mobile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.