Călători prinși fără bilet în autobuzele RAT Craiova

Călători prinși fără bilet în autobuzele RAT Craiova

3.145
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Peste 40 de persoane au fost prinse, miercuri, de către polițiștii locali și angajații RAT Craiova, că mergeau cu autobuzul fără a avea bilet sau abonament. 

Scopul acțiunii a fost acela de a-i determina pe cei care merg cu autobuzul să își cumpere bilete sau să își facă abonamente.

Acțiunile s-au desfășurat pe toate traseele RAT Craiova, la intervale de timp diferite, pe parcursul întregii zile.

„În urma acestor acțiuni de prevenție au fost descoperiți și identificați un număr de 43 de persoane ce nu dețineau tichete ori legitimații valabile de călătorie. Polițiștii locali și angajații RAT le-au pus în vedere acestora faptul că efectuarea unei călătorii cu mijloacele de transport public în comun, fără tichet ori legitimație valabilă de călătorie, constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională între 100 – 500 lei, potrivit art. 42, alin. (2) din Legea nr. 92/2007 privind serviciile de transport public local, sau există posibilitatea de a procura un bilet special de suprataxă în valoare de 30 lei, direct de la controlorii RAT Craiova, conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 231/2010”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Craiova.

Un abonament valabil pe toate traseele, pentru o lună, costă 65 lei, iar cele pentru elevi și studenți costă 32,5 lei, iar un bilet valabil pentru o călătorie costă 2 lei.

Anul trecut, polițiștii locali au aplicat 3.419 sancțiuni contravenționale, din care 3.103 amenzi și 316 avertismente, călătorii fiind depistați de către controlorii RAT Craiova ca circulând fără tichet valabil de călătorie. Valoarea amenzilor a fost de 294.320 de lei.

1 COMENTARIU

 1. #1
  Newcomer
  Data de inscriere
   23-01-2019
  Mesaje
  37

  Ce fac astia cu opritul autobuzelor intre statii este un abuz. Nicaieri pe planeta asta nu se face asa ceva. Daca esti autoritate, te imbraci civilizat in uniforma si cu ecuson si te urci intr-o anumita statie. Nu la japca opresti autobuzul intre statii si stai cu un jarndarm si un comunitar in spate sa nu ti-o iei pe coaja. Lumea nu stie, dar este ILEGAL ce fac indivizii astia. Nu la japca se efectueaza controale.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.