DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Două atenționări cod galben, unul de caniculă valabil în Sud-Vestul și Sudul țării și altul de instabilitate, valabil pentru zona Carpaților Orientali și local în Meridionali și Nordul Munteniei, au fost emise, marți, de către reprezentanții ANM. 

Potrivit ANM, în Sud-Vestul și Sudul țării, disconfortul termic va fi ridicat marți și miercuri și local va fi caniculă.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 38 de grade.

Pe alocuri, temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

În același timp, de la ora 10.00 până la ora 23.00, în zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali, precum și în nordul Munteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25 – 45 l/mp. Pentru aceste zone, meteorologii au emis un alt cod galben de instabilitate atmosferică.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.