DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Între cele cinci persoane din județul Dolj, depistate cu COVID-19, în ultimele 24 de ore, se află și o asistentă medicală din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj, acesta fiind cel de-al 36-lea cadru medical din județ infectat cu noul virus. 

UPDATE: Asitenta medicală depistată cu Covid este angajată a Serviciului de Ambulanță Dolj, spun reprezentanții ISU Dolj, iar aceasta lucrează în dispecerat, preluând apelurile de urgență.

Și DSP Dolj a revenit asupra informării, menționând că asistenta este angajată a SAJ Dolj.

Directorul SAJ Dolj, Cristian Gângioveanu a spus că femeia a fost asimptomatică și că a fost depistată întrucât întreg personalul a fost testat.

Pentru alte patru persoane se aștepată rezultatul, iar pentru ceilalți a fost negativ.

Un alt ambulanțier doljean a fost diagnosticat cu COVID-19, dar deja este externat.

„Doamna lucrează la noi, este adevărat, dar la dispecerat. Nu a avut contact cu pacienții. Este complicat, acum cu relaxarea, să ai o permanentă grijă. Practic nici nu știi cum iei acest virus. Noi am făcut teste tuturor angajaților și așa a fost depistată și doamna. Ceilalați au fost negativi. Alte patru teste sunt în așteptare. Am mai avut un caz, un ambulanțier, care a fost internat. Este bine acum. A fost externat și este încă acasă”, a menționat Gângioveanu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Dolj, Ștefan Popescu, asistenta a fost depistată după testările făcute în ultimele 24 de ore, acum fiind internată în spital.

„Este vorba despre o asistentă medicală, angajată a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Lucrează la dispecerat și a fost testată pentru că ar fi avut simptome specifice acestei boli”, a spus Popescu.

O anchetă epidemiologică a fost demarată în această situație pentru a se lua decizii corespunzătoare.

În județul Dolj, până miercuri, au fost confirmate 300 de cazuri de coronavirus, în spital fiind 40 de persaoae, între care patru în stare gravă.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.