Cele 17 tramvaie pe fonduri europene, mai scumpe. Primele estimări au fost...

Cele 17 tramvaie pe fonduri europene, mai scumpe. Primele estimări au fost greșite

4.231
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Proiectul privind achiziția celor 17 tramvaie pentru Craiova a fost modificat, după ce s-a ajuns la concluzia că prețurile au fost greșit estimate. Astfel, dacă în primă fază municipalității i s-a transmis un preț de 2 milioane pe bucată, la începutul acestei luni, Ministerul Dezvoltării a venit cu unul de cinci ori mai mare.

O primă variantă de proiect a fost întocmită încă din luna iulie, însă estimările financiare nu au fost corecte, acesta fiind motivul aducerii anumitor modificări. Și pentru a nu mai pierde timp, consilierii se întrunesc într-o ședință extraordinară, azi, reușindu-se astfel depunerea lui în vederea obținerii finanțării.

Din proiectul de hotărâre rezultă faptul că Ministerul Dezvoltării a transmis, la începutul acestei luni, prețul corect estimat al unui tramvai. Astfel, dacă în prima variantă s-a vorbit despre 2.000.000 de lei/tramvai, fără TVA, noul preț este de 10.000.000 de lei/tramvai, fără TVA.

„În urma discuțiilor purtate, MDRAP ne comunică prin adresa nr.123947/02.08.2018 faptul că prețul corect estimat al unui tramvai cu lungimea de aproximativ 25 m este de 10 milioane/bucată fără TVA şi nu de 2 milioane lei/bucată fără TVA cum, în mod eronat, a fost transmis inițial și înaintează autorității locale prin adresa nr. 124228/02.08.2018 tabelul cu noii indicatori tehnico-economici ai investiției, respectiv: preț estimativ/bucată vehicul: 10 milioane lei fără TVA și prețul estimativ total: 170 milioane lei fără TVA”, se arată în proiectul de hotărâre.

Primăria Municipiului Craiova va suporta, din bugetul propriu, 2% din valoarea totală a acestui program.

 



2 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     21-12-2012
    Mesaje
    23

    Ne-am invatat.Mai scumpe si mai proaste.M(pardon)traiasca PSD.

  2. #2
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9306

    Nu inteleg de ce trebuie schimbate cele vechi . Ca niste ciudati de tipul celui de mai sus sa toace seminte , sa scuipe , sa mazgaleasca cu carioca , sa rupa tapiteria , sa se urce cu picioarele pe scaune ? Cand or sa se civilizeze , poate – pana atunci nu se impune .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.