DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În Craiova va funcționa un centru de simulare medicală, unitate ce vine în sprijinul studenților și a medicilor care au nevoie de practică pentru intervențiile chirurgicale. 

Acest centru va fi amenajat în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, investiția urmând a se efectua cu fonduri proprii ale Universității de Medicină și Farmacie Craiova.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a menționat că administrația județeană va pune la dispoziție terenul pe care să fie construit acest centru.

„Ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut cu cei din conducerea Universității, am stabilit că le vom acorda tot sprijinul în realizarea proiectului. Astfel, în ședința de Consiliu Județean din această lună, supunem la vot trecerea suprafeței de 1760 de mp de teren, amplasată în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, în administrarea UMF Craiova”, a anunțat Cosmin Vasile într-o postare pe pagina de Facebook.

„Centrul de simulare pentru dobândirea abilităților clinice” este destinat studenților UMF Craiova și medicilor care au nevoie de practică pentru intervențiile chirurgicale, de la cele mai simple, la cele mai complexe.

Această metodă ultramodernă de învățământ va contribui la pregătirea, la cele mai înalte standarde, a viitoarelor cadre medicale.

Sursa foto: Pagina UMF Iași

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.