Competiția Națională de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor, la Craiova....

Competiția Națională de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor, la Craiova. Echipaje de pompieri din 16 județe vin în Bănie

871
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltenia” al Județului Dolj va organiza, în perioada 2-4 octombrie, Competiția Națională de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat – Faza a III- a, ediţia a VIII-a.

Potrivit ISU Dolj, în această etapă își vor demonstra cunoştinţele, abilităţile şi măiestria în stăpânirea tehnicilor pentru descarcerare şi salvarea vieţii echipaje de pompieri militari din cadrul a 16 inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă din țară (Alba, București-Ilfov, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Suceava, Vâlcea), dar și echipaje provenind din Republica Moldova, Facultatea de Pompieri și Școala de Pompieri și Protecţie Civilă Boldești, precum şi patru echipe de voluntari din judeţele Argeş, București-Ilfov, Dolj şi Vâlcea.

În cadrul competiției, fiecare echipă va avea de rezolvat scenarii simple și complexe, menite să pună în evidență competențele profesionale dobândite: unul de descarcerare a victimelor dintr-un vehicul ca urmare a unui accident rutier, iar cel de-al doilea constând în acordarea primului ajutor calificat, sub arbitrajul specialiștilor din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Competiția va avea loc în orașul Craiova și se va desfășura după următorul program:

02 octombrie 2019 – Foaierul Teatrului Naţional Craiova
15:00 – 16:00 – Conferință de presă;
03 octombrie 2019 – Esplanada Teatrului Naţional Craiova
09:00 – 09:30 – Festivitatea de deschidere a Competiției;
09.30 – 18.00 – Desfășurarea probelor de concurs;
04 octombrie 2019 – Esplanada Teatrului Naţional Craiova
09:00 – 13:00 – Desfășurarea probelor de concurs;
14:00 – Festivitatea de premiere și închiderea Competiției;Vă invităm să participați la toate aceste activități

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.