Competiţia Tinereţii, o nouă provocare pentru liceele din Dolj

Competiţia Tinereţii, o nouă provocare pentru liceele din Dolj

6.105
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Competiţia Tinereţii, eveniment ajuns la cea de-a XII-a ediție, va lua startul pe data de 26 octombrie, acest concurs pentru liceele din Dolj fiind unic în țară.

Directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj, Alina Ionescu, a menționat, în cadrul unei conferințe de presă, susținute joi, la Sala Polivalentă Craiova, că la competiția de anul acest sunt și noutăți. Una dintre acestea privește proba sportivă și alte două fac referire la acordarea premiilor.

„Anul acesta, ca şi noutate, la proba sportivă, am introdus şi oina. Ne dorim să oferim toate pârghiile necesare pentru a susţine revitalizarea sportului nostru naţional. De asemenea, am introdus încă două premii, pentru cel mai implicat elev dar şi pentru cel mai implicat profesor. Această competiţie reprezintă, pentru cei care participă, o modalitate optimă de petrecere a timpului liber dar şi posibilitatea de a descoperi talentele care îi definesc. În fiecare an, mii de liceeni sunt angrenaţi în această amplă manifestare care le oferă ocazii nebănuite”, a declarat Ionescu.

Tema ediţiei din acest an este „Craiova e tânără”, oragnizatorii competiției urmărind valorizarea inteligenţei, creativităţii şi potenţialului creativ al tinerilor în contextul în care orașul Craiova candidează pentru obținerea titlului de „Capitală Tineretului din România 2020 – 2021”.

Participanţii îşi vor demonstra calităţile în cadrul următoarelor probe: cultură generală, dezbatere şi oratorie, jurnalism, probă artistică (artă plastică şi fotografie, literatură, muzică, dans, teatru), Noi Antreprenori, artă culinară, Descoperă Craiova, probă sportivă (oină, orientare, ştafetă, tras frânghie, majorete, duelul galeriilor), Noi în competiţie – filmul competiţiei.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.