Controale ale poliției printre șoferii care fac transport ilegal de persoane. Starea...

Controale ale poliției printre șoferii care fac transport ilegal de persoane. Starea drumurilor, verificată și ea

5.892
7
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În ultimele două zile, polițiști din Dolj au acționat pentru depistarea conducătorilor auto care efectuează transport ilegal de persoane cu autoturisme care au o capacitate de transport de până la 9 locuri. De asemenea, au urmărit și prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul neacordării priorității pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii de către conducătorii auto. Verificată a fost și stare drumurilor.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 184 sancțiuni contravenționale de peste 25.000 lei, dintre acestea 38 sancțiuni au fost aplicate pentru transport ilegal de persoane, iar alte 26 sancțiuni au fost aplicate pentru neacordare de prioritate pietonilor. Polițiștii au dispus imobilizarea a 6 autovehicule depistate că au efectuat transport de persoane.

Au fost reținute în vederea suspendării 43 permise de conducere (26 pentru neacordare prioritate pietoni, 6 pentru viteză, 6 depăşire neregulamentară, 5 semafor), totodată fiind retrase și 15 certificate de înmatriculare.

Constructorul de pe DN56 Craiova-Galicea Mare, amendat

În aceeași perioadă, polițiștii rutieri au verificat, pe drumurile naţionale, starea de viabilitate a drumului public, a legalităţii executării lucrărilor în zona drumului public, precum şi a modului în care antreprenorii respectă condiţiile impuse în avizele emise de poliţia rutieră pentru instituirea restricţiilor de circulaţie. La aceste acțiuni au participat și specialiști ai R.A.R. Dolj.

Au fost efectuate verificări la 4 lucrări în zona drumului public, fiind astfel aplicate 4 sancţiuni executanţilor de lucrări, de peste 12.000 lei, 2 dintre acestea pentru nerespectarea termenelor şi condiţiilor avizelor poliţiei, iar alte 2 sancțiuni au fost aplicate pentru nesemnalizare sau semnalizare necorespunzătoare a obstacolelor sau lucrărilor aflate în zona drumului public. Astfel, societatea comercială care execută lucrări de reabilitare a DN 56, Craiova-Galicea Mare, Delta ACM, nu a semnalizat corespunzător lucrările şi obstacolele de pe partea carosabilă şi nu a respectat termenul impus în avizul poliţiei rutiere, fapt pentru care a fost sancționată cu amendă de 6.090 lei conform OUG 195/2002R.

Foto: arhivă

 



7 COMENTARII

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     17-09-2017
    Mesaje
    0

    Pai este simplu, sa mearga la fiecare iesire din oras ca gasesc o gramada de taranoi cu diverse rabe care te acosteaza din mers. In lapus stau cu masinile parcate in parcare sa nu bata la ochi, si merg personal si acosteaza lumea care sta in zona statiei de autobuz. Marea lor majoritate sunt taranoi de prin Bals. Ia iesirea spre Filiasi stau in zona cesmelelor, si mai sunt alti dupa intersectie fix in dreptul statiei de tramvai la fostul service auto Oltenia suiti pe trotuar. In Romanesti este teroare pe coltul ala in intersectie, sunt o gramada de taranoi. Lafel si spre bechet, stau unde intorcea autobuzul bagati langa magazinul ala. Spre Breasta lafel, sper ca se stie zona casa cu cocosi, acolo le este locul. Pentru efectuarea transportului fara licenta trebuie rupti in cur acesti taranoi cu diverse rable. Plus de asta in unele locuri i-ar putea amenda si pentru faptul ca sunt parcati in zona interzisa.

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-04-2007
    Mesaje
    406

    Acum s-au trezit de cand transporta astia si o sa transporte incontinuare .

  3. #3
    0-day Member
    Data de inscriere
     17-09-2017
    Mesaje
    0
    Citat Mesaj initiat de Bogdan7
    Acum s-au trezit de cand transporta astia si o sa transporte incontinuare .

    Au spus de cativa ani ca autostopul o sa fie sanctionat. Chiar si un om care are drum spre Pitesti sa zicem si vrea sa ia pe cineva sa scoata si ei de-o ciorba, daca ar fi prins ar fi sanctionat. Pe de-o parte e bine ca te obliga sa nu mai urci necunoscuti in masina cu care ai putea avea probleme, ca au fost cazuri destule, sau se dau jos si iti dau teapa si nu platesc. Eu am patit-o. Am luat din Valcea 3 inzi, dintre care unu a mers in Pitesti, si a spus frumos aici pe dreapta va rog, si a deschhis usa si a plecat pur si simplu, pana sa dai centura jos sa iesi la el a fugit peste strada, mai era sa il ia si alti pe capota(poate era mai bine) spunea ca merge la Bucuresti. Te poti trezi in spate cu fel si fel de cretini, si mai bine lipsa. Asta este si ca o preventie, dar multi se gandesc sa scoata si ei un banut pentru traiul nasol pe care il au marea lor majoritate a romanilor. Nu sunt prosti aia care nu iau la ocazie, si bine fac, decat sa isi puna viata in pericol pentru 5-10 lei sau 20. Cat despre acesti taranoi care fac curse ilegale de transport, sa-i rupa in cur cu amenzi dalea de zeci de mii de lei sa vezi atunci cum se linistesc, si se duc la munca cinstita, sau sa isi ia si microbuze sa aiba licenta si atunci nu are nimeni treaba cu ei, dar atunci nu mai pot face concurenta transportului legal.

  4. #4
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6889

    De fiecare data cand am putut am luat la ocazie fel si fel de persoane, inclusiv tigani. Foarte rare au fost cazurile cand mi-a facut cineva cu mana si n-am oprit. Ba mai mult i-am dus si pana aproape unde aveau oamenii treaba si nu le-am cerut niciun ban si nici nu am acceptat bani daca au vrut sa-mi dea. Doar nu i-am carat in spate si doar mergeam in aceeasi directie. Nu mi-a fost frica de persoanele pe care le-am luat la ocazie ca doar nu sunt un strutz lache cum sunt altii. De ce sa nu ajuti atunci cand poti sa ajuti.
    Ma doare pe mine un duda de legea autostopului. E masina mea iau pe cine vreau in ea si nu poate nimeni si nimic sa imi limiteze dreptul de folosinta al ei.

  5. #5
    0-day Member
    Data de inscriere
     17-09-2017
    Mesaje
    0

    Foarte bine mai jackie chan !! sa vedem cand o sa dai de un psihopat care sa iti puna cutitul la gat sau mai rau, atunci sa te mai vad cat de omenos esti tu, si sa vezi atunci ce o sa mai iei la ocazie, o sa deschizi usa si o sa te rogi de ei sa-i mai iei

  6. #6
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6889

    Daca dau de vreun psihopat imi asum acest risc. Cum am zis, nu sunt un … lache

  7. #7
    0-day Member
    Data de inscriere
     17-09-2017
    Mesaje
    0
    Citat Mesaj initiat de koss®
    Daca dau de vreun psihopat imi asum acest risc. Cum am zis, nu sunt un … lache

    Ba, parca tot tu intr-un comentariu la alt topic spui ca orice nas isi are nasul, sau la tine nu este valabila ? Aaaaa, stai ca am uitat, tie nu are nimeni ce sa iti faca, bati si omori toata planeta daca te superi

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.