DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială Craiova au estimat, pentru acest an, că numărul asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav va crește, motiv pentru care au solicitat Consiliului Local Craiova să aprobe un proiect privind această modificare, 550 de persoane urmând a fi plătite pentru astfel de servicii.

Cei din conducerea Direcției de Asistență Socială Craiova au efectuat o analiză a situației actuale și au luat în calcul mai mulți factori care duc la această creștere a numărului de asistenți personali.

„Analizând solicitările de încadrare din anul trecut, cât şi eventualele modificări care pot interveni la dosarele în plată – schimbarea încadrării gradului de handicap, a domiciliului bolnavilor şi/sau a asistenţilor personali, decese, modificarea opţiunii persoanei cu handicap, a modificărilor intervenite în anul 2021, raportat la posibilităţile financiare de susţinere a acestei activităţi, DGAS Craiova estimează până la sfârşitul anului în curs, încadrarea a 550 asistenţi personali cu contract individual de muncă, încheiat în condiţiile Legii nr.448/2006, republicată, coroborată cu Legea nr. 53/2003-Codul Muncii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare”, se arată în raportul Direcţia de Asistenţă Socială Craiova.

În prezent, în evidenţele serviciului public figurează 523 de asistenţi personali încadraţi cu contract individual de muncă pe perioadă determinată/nedeterminată care primesc un salariu stabilit conform legii.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.