Craiova. „Locuință protejată” pentru victimele violenței domestice

Craiova. „Locuință protejată” pentru victimele violenței domestice

2.271
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Proiectul „Venus – Împreună pentru o viață în siguranță!” este împlementat, începând de astăzi, de către reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială Craiova alături de alte 41 de instituții specializate de la nivelul administrației publice locale. 

Potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria Craiova, miercuri, proiectul are ca obiectiv general îmbunătățirea și dezvoltarea măsurilor și serviciilor sociale în scopul prevenirii și combaterii violenței domestice la nivel național prin crearea și dezvoltarea unei rețele naționale inovative integrate de locuințe protejate, grupuri de suport și consiliere vocațională, în scopul implementării unui program național de protecție a victimelor violenței domestice și derularea unor campanii privind prevenirea și combaterea violenței domestice.

Valoare totală a programului este de 51.080.375,72 lei, având o durată de implementare de 48 de luni și o perioadă de sustenabilitate de 36 de luni.

În cadrul proiectului, în Craiova vor fi create o „Locuință protejată” precum și servicii integrate complementare de grupuri de suport și cabinet de consiliere vocațională pentru victimele violenței domestice.

Această locuință va asigura acoperirea nevoilor sociale, creșterea calității vieții și promovarea incluziunii sociale, prin asigurarea asistenței de specialitate pentru victimele violenței domestice.

Capacitatea acestui serviciu social este de 6 locuri, iar găzduirea în cadrul acestuia se realizează pe o perioadă de 12 luni, în funcție de complexitatea cazului.

Totodată, cei care vor ajunge în acest centru vor beneficia de un grup de suport și cabinet de consiliere vocațională.

Serviciile de grup de suport vor fi oferite pentru minim 14 beneficiari/ an, iar serviciile de sprijin în vederea integrării soci-profesionale prin furnizarea de consiliere vocațională vor fi oferite pentru minim 34 de beneficiari/an.

„Persoanele care pot face parte din grupul țintă trebuie să aibă vârsta de peste 18 ani, să aibă calitatea de victimă a violenței domestice în formele prevăzute de lege și în legătură cu toate tipurile de relații familiale, sociale/parteneriale, de rudenie/afinitate pe care victima le are cu celelalte  persoane”, sea rată în comunicat.

Pentru admiterea în cadrul serviciilor sociale, persoana victimă a violenței domestice trebuie să constituie un dosar de înscriere în grupul țintă.

Informații suplimentare se pot acorda la sediul Direcției Generale de Asistență Socială Craiova, situat în Str. Eustațiu Stoenescu, bl. T8, parter, la nr. tel. 0251437617, sau pe adresa de e-mail: sefserviciustrategiiproiecte@spascraiova.ro.

foto arhiva.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.