Craiova: Noul autobuz electric va circula pe Traseul 9. Proiect pentru achiziția...

Craiova: Noul autobuz electric va circula pe Traseul 9. Proiect pentru achiziția a încă 200 de astfel de autobuze

6.739
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Noul autobuz electric care a ajuns în parcul auto al RAT Craiova va circula pe Traseul 9, anunță autoritățile. Alte 15 autobuze de acest fel vor mai ajunge în municipiu până în luna iulie, iar în lucru mai este un proiect ce vizează achiziția a 200 de autobuze electrice, 100 pentru zona metropolitană și alte 100 pentru transportul școlar. 

Marcel Tănăsescu, administratorul RAT Craiova, a menționat că autobuzul electric va avea două posibilități de încărcare, fie cea lentă, când după șapte ore ajunge la capacitate maximă, fie cea rapidă când în 5-10 minute ajunge la 50-60%.

„Acest autobuz electric o să ruleze pe Traseul 9. Autobuzul are dotări de ultimă generație, o lungime de 18 metri, capacitate de 40 de călători pe scaun, 94 în picioare și un loc pentru persoane cu dizabilitățăi. Are încărcare de două feluri, lentă și rapidă. Timp de șapte ore se încarcă 100%. Încărcarea rapidă înseamnă 5-10 minute și ajunge la 50-60%. Are aer condiționat, priză pentru încărcare laptop sau telefon, sistem de numărare călători, ceea ce înseamnă că vom știi în timp real câți călători transportăm”, a spus Tănăsescu.

La rândul său, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a punctat faptul că celelalte 15 autobuze vor ajunge treptat în municipiu.

În derulare este și o licitație pentru alte 30 de autobuze electrice, dar se lucrează și la un proiect pe fonduri europene care presupune cumpărarea a încă 200 de autobuze electrice.

„Orașul Craiova se modernizează și ține pasul cu Uniunea Europeană sau mai precis cu directivele acesteia, în sensul că beneficiem, în sfârșit, ca și achiziție proprie, de primul autobuz 100% electric. Au mai fost două care au rulat în probe prin oraș, dar nu au fost ale noastre. Am achiziționat 16 autobuze care trebuie să vină până în luna iulie a acestui an. Luna viitoare, de exemplu, mai așteptăm patru autobuze, în martie încă patru patru și tot așa până când vor fi 16 în total. Între timp, suntem în licitație cu alte 30 de autobuze, tot electrice, pe fonduri europene. Sperăm, de asemenea, ca până la finalul acestui an să înceapă să se deruleze și acel contract. De asemenea, pe fonduri europene, lucrăm la un proiect care se referă la achiziția a 200 de autobuze, tot electrice și acestea. 100 vor fi pentru zona metropolitană și 100 pentru transportul școlar. Vrem ca în tot municipiul Craiova să introducem transport școlar. Așteptăm ghidurile de finanțare despre care știm că vor fi gata abia în luna iulie”, a precizat Vasilescu.

Autoritățile municipale sunt ceva mai încrezătoare în privința reușitei proiectului privind tramvaiele, dar la Craiova nu va ajunge niciun tramvai mai devreme de anul viitor.

Acest proiect este derulat de Ministerul Dezvoltării și a întârziat, mai bine de un an, din cauza contestațiilor.

„În ceea ce privește tramvaiele, achizița este făcută de Ministerul Dezvoltării și a fost blocată mai bine de un an din cauza contestațiilor. Am ținut legătura cu cei de la Ministerul Dezvoltării și veștile sunt bune, în sensul că a fost finalizată procedura de evaluare a ofertei tehnice. Urmează evaluarea ofertei financiare, după care va mai fi o perioadă de contestații și sperăm că după aceea putem să semnăm contractul. Acest lucru înseamnă că mai devreme de anul viitor nu vom avea niciun tramvai pentru că nicio fabrică nu are tramvaie pe stoc. Important este însă că se finalizează și această procedură”, a conchis Lia Olguța Vasilescu.

 



5 COMENTARII

  1. #1

    Mesaje

    […] Noul autobuz electric care a ajuns în parcul auto al RAT Craiova va circula pe Traseul 9, anunță autoritățile. Alte 15 autobuze de acest fel vor mai ajunge în municipiu până în luna iulie, iar în lucru mai este un proiect ce vizează achiziția a 200 de autobuze electrice, 100 pentru zona metropolitană și alte 100 pentru transportul școlar, scrie craiovaforum. […]

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    303

    200 ? In cate sute de ani ? poate in 200 de ani de acum incolo. De 10 ani aproape se caca pe ei sa cumpere autobuze si tramvaie, si acum dupa ani si ani de minciuni au reusit sa cumpere unu. Mi se pare hilar sa nu bagi autobuz mare pe cele mai circulate trasee, in speta cele doua R, care sunt cele mai utilizate si aglomerate trasee din oras.

  3. #3
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9558

    Daca erau stapanii tai la butoane, le cumparau Bentley cu sofer la fiecare locuitor in parte
    Toti prostii se trezesc vorbind , dau ei sfaturi , cand abia se screm sa scrie o fraza si aia cu greseli gramaticale de clasa intai . Mars ! ( in acest caz scrisul e mai ok , dar celalalt postac care activeaza pe contul asta , e dezastru )

    Perpetuum Mobile
  4. #4
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    303
    Citat Mesaj initiat de ana maria
    Daca erau stapanii tai la butoane, le cumparau Bentley cu sofer la fiecare locuitor in parte
    Toti prostii se trezesc vorbind , dau ei sfaturi , cand abia se screm sa scrie o fraza si aia cu greseli gramaticale de clasa intai . Mars ! ( in acest caz scrisul e mai ok , dar celalalt postac care activeaza pe contul asta , e dezastru )

    Mars bai sorin paul. Ti-am zis, tu esti tare spalat pe creier, nu te mai poti reabilita prin nici o cale. Iti mai repet pentru a milioana oara. Ma pisi pe toti politrucii de la toate partidele, toti sunt niste mafioti ordinari care au un singur scop, si anume sa fure Romania, cum o fac de 31 de ani, dar na, e greu rau cu tine, n-ai cum sa pricepi. Ma pisi si pe iohanis, si pe bbasica, pe zbarna, pe plicusor dan, pe firea, pe olguta, pe horban, pe dracnea, pe mai noul haur impreuna cu psihopata aia asa zisa avocata de tot latra pe la tv, si restul, le iau mortii si familia in pl. in frunte cu tine. Plus de asta, iri garantez ca eu sunt unicul proprietar al acestui cont, dar tu un spalat pe creier bolnav si psihopat nu ai cum sa intelegi. La mai multa muie….

  5. #5
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9558

    Bai curva penala & palavragiu , baga-ma-i lent in ma-ta ,esti ca o boala urata pentru forumul asta .

    Perpetuum Mobile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.