CRAIOVA: S-a semnat contractul pentru modernizarea liniilor de tramvai din zona Ford

CRAIOVA: S-a semnat contractul pentru modernizarea liniilor de tramvai din zona Ford

4.895
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un contract de execuție pe fonduri europene, prin care va fi modernizată calea de tramvai din zona fabricii Ford, respectiv platforma industrială aferentă și strada Henry Ford, a fost semnat miercuri, anunță reprezentanții Primăriei Craiova. 

Este vorba de componenta denumită “Modernizarea căii de tramvai (în cale proprie) de pe str. Henry Ford în zona industrială Ford și Extinderea sistemului de management al traficului prin integrarea de noi intersecții semaforizate cu funcționarea în regim adaptiv și sistem de comunicații – Etapa 1, Faza 3” din cadrul proiectului “Proiect Integrat de Modernizare a Sistemului de Transport Public cu Tramvaiul în Municipiul Craiova – MOTRIC – T1”.

Contractul are o valoare de 25.122.975,57 lei, TVA inclusă, iar banii provin în proporție de 98% din fonduri europene.

„Este un proiect cu impact major în cea mai importantă zonă industrială a municipiului Craiova, care va ajuta la descongestionarea traficului în zona fabricii Ford. În așteptarea noilor rame de tramvai, era obligatoriu să modernizăm calea de rulare pentru tramvai, stațiile de așteptare și intersecțiile rutiere din zonă, știut fiind faptul că în fiecare zi sunt mii de craioveni care folosesc acest mijloc de transport”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

Durata de execuție a contractului este de șapte luni, iar printre lucrările prevăzute se numără reabilitarea căii de rulare, reabilitarea liniei aeriene de contact, modernizarea stațiilor pentru călători, realizarea sistemului de drenaj al apelor pluviale, sisteme de automatizare și amenajarea spațiului interior al buclei de întoarcere a tramvaiului.

Este prevăzută, de asemenea, și extinderea sistemului de management al traficului, prin integrarea de noi intersecții semaforizate, precum intersecția cu Bdul. Decebal, intersecția cu str. Drumul Apelor, intersecția cu cele două accese auto apropiate de Poarta nr. 2 Ford, intersecția cu str. Căpșunilor și un acces auto către parcarea exterioară limitrofă Porții nr. 1 Ford – intersecția cu accesul auto de la Poarta nr. 1 Ford situat în proximitate.

 



2 COMENTARII

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7702

    Strazile de pamant.. cand le fac… in 2022 oras European avem strazi mai proaste ca in catunele din Romania cu 200 de locuitori catunul..

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    305

    Bani cheltuiti si furati degeaba. Liniile alea cu traverse gen cale ferata sunt cele mai bune, atat cat spre Ford, car si spre Isalnita. Pacat ca circula numai rable pe acel material rulant care distrug orice linie cat de noua ar fi. Cu tramvaiele mai prosteste lumea pana vin celelalte alegeri. De ani de zile suntem satui de transport in comun de calitate, harburi de tramvaie, jeguri de autobuze de acum 40 de ani gen brede, probus, isuzu, chiar si buzuri gen bacriz. De autobuzele noi care deja se defecteaza nu mai vorbesc. Unele uruie de le ia dracii, astea noi probleme cu usile care se inchid dupa 5 inchideri si deschideri, afisajul in interior nu functioneaza, nici cel video, nici cel audio, doar la un autobuz am vazut sa mearga si sa se auda cum trebuie cu statiile asa cum sunt. Unele merg fara afisaj si se pune clasicul carton, unele nu se folosesc sistemul automat de deschidere/inchidere ca asa vrea muschii soferului care si-a decorat cabina aia tipic taranist ca asa ii place lui, validatoare cu cardul care dau erori, etc. sobolan craiova transport sum orice critica. Am asistat la o faza in care controlorul spunea cuiva sa isi cumpere bilet de la ghereta ca a scos validatorul bilet declinat. Pai ba incultilor, la ce mama dracu mai vreti sa ne civilizam si imi oferi posibilitatea sa cumpar bilet cu cardul daca tu ma trimiti sa iau bilet de la ghereta? care este una la 5 km. distanta de alta in unele zone nici nu exista. Pai rezolva ba tu problema cu cardul sa imi pot cumpara bilete, nu ma trimite la ghereta sa cumpar clasicul bilet. Mama voastra de sobolani ordinari ce sunteti.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.