Craiovenii acuză că animalele din Grădina Zoologică suferă de sete. RAADPFL Craiova...

Craiovenii acuză că animalele din Grădina Zoologică suferă de sete. RAADPFL Craiova infirmă acest lucru și oferă explicații

5.370
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

După ce pe rețelele de socializare a apărut informația cu privire la faptul că animalele din Grădina Zoologică Craiova ar suferi de sete de câteva zile, o craioveancă făcând această postare, reprezentanții RAADPFL Craiova infirmă această situație și dau asigurări că niciodată nu au fost astfel de probleme. 

Conducerea RAADPFL Craiova spune că nu se observă recipientele cu apă, de către vizitatori, întrucât sunt așezate în interiorul boxelor, afară fiind cald. La câteva ore apa este schimbată de către îngrijitori.

„Conducerea RAADPFL aduce următoarele precizări: animalele de la Grădina Zoologică Craiova primesc apă și hrană, mâncarea li se asigură după rețetare stabilite de către medici veterinari, la nivel național, pentru animalele din grădini zoologice. În ce privește apa, dăm asigurări tuturor că animalele primesc apă corespunzător. Apa de băut le este așezată în interiorul boxelor și nu afară, având în vedere temperaturile ridicate. Apa le este schimbată o dată la câteva ore”, informează reprezentanții RAADPFL Craiova. 

Craioveanca respectivă spunea că a vorbit cu îngrijitorul și că acesta i-a spus că vanele sunt înfundate, motiv pentru care animalele nu se po răcori.

Conducerea RAADPFL Craiova nu neagă această situație, dar explică faptul că s-ar fi întâmplat doar ieri acest lucru. Totul a revenit la normal vineri dimineață.

„Mai mult decât atât, singura problemă care a avut loc în ziua de 6 august a fost cu apa din bazinele de protecție și răcorire pentru animale. Vanele de scurgere de la apa din bazinele de răcorire au fost înfundate (de la păr, hrană, resturi vegetale sau alte obiecte aruncate de către cetățeni, de exemplu paie de băut). În această dimineață, vanele au fost desfundate, iar bazinele de răcorire au fost umplute”, explică reprezentanții RAADPFL Craiova. 

În perioada verii, hrana şi meniul animalelor sunt schimbate, astfel acestea primesc fructe proaspete și hrană suculentă pentru hidratare. Aportul de vitamine și minerale sunt asigurate prin tratamente veterinare de către medicul Grădinii Zoologice, mai spun cei de la RAADPFL Craiova.

La Grădina Zoologică din Craiova sunt 34 de specii, 290 de exemplare de animale și păsări.



2 COMENTARII

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     19-01-2008
    Mesaje
    53

    Pana acum credeam ca administratia PSD-ista este doar hoata si incomprtenta, dar acum dovedeste o cruzime fara margini fata de bietele animale, care pe langa faptul ca sunt numai piele si os, stau in niste conditii mizerabile!!! Absout scandalos!!!

  2. #2
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9550

    Numai postaci peste tot , foame mare de ciolan …

    Perpetuum Mobile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.