Despre prevenirea bullying-ului, la Biblioteca Aman

Despre prevenirea bullying-ului, la Biblioteca Aman

1.100
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

O acțiune cu caracter informativ și de preventive a bullying-ului în cadrul unităților școlare din județul Dolj a avut loc, luni, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova, polițiștii oferind sfaturi în acest sens.

Această acțiune a avut loc în baza parteneriatului încheiat între IPJ Dolj și biblioteca din Bănie.

„În baza unui parteneriat educaţional încheiat cu Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, denumit „Inteligenţa învinge violenţa!”, poliţiştii Secţiei 1  Poliţie Craiova au desfășurat o acțiune cu caracter informativ-preventiv,  având ca scop creşterea gradului de informare a minorilor cu privire la prevenirea bullyingul-ui în cadrul unităţilor de învăţământ”, au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

De asemenea, au fost prezentate teme cu caracter educativ-preventiv referitoare la siguranța personală și la consecințele săvârșirii de infracțiuni, efectuându-se recomandări cu privire la respectarea prevederilor legale în vigoare şi a normelor privind circulația pe drumurile publice



1 COMENTARIU

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7479

    Daca citeste vreun pensionar comunist despre bullying se uita ca curca-n creci..

    Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire.[2] Cuvântul „bullying” nu are o traducere exactă în limba română, însă poate fi asociat cu termenii de intimidare, terorizare, brutalizare. Bullying-ul nu presupune existența unui conflict bazat pe o problemă reală, ci pe dorința unor persoane de a-și câștiga puterea și autoritatea, punându-i pe alții într-o lumină proastă. Fenomenul bullying poate fi prezent în orice tip de comunitate, în grupuri sociale, unde persoanele interacționează unele cu altele: la școală, la locul de muncă, în familie, în cartiere, în biserică, în mass-media, chiar între țări etc.[3] Se creează astfel o stare de conflict, care nu poate fi depășită decât dacă se conștientizează existența fenomenului.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.