Diguri consolidate pe râul Jiu, proiect derulat de ABA Jiu

Diguri consolidate pe râul Jiu, proiect derulat de ABA Jiu

1.843
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Proiectul „Amenajarea complexă a râului Jiu în vederea apărării împotriva inundaţiilor a Municipiului Craiova”, întocmit de către reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Jiu reprezintă unul dintre obiectivele majore ale instituției, reușindu-se, anul acesta semnarea contractului de asistență tehnică pentru ca în 2019 să se treacă la faza de proiectare.

Potrivit directorului ABA Jiu, Marin Tălău, proiectul va fi finanțat din fonduri externe nerambursabile, valoarea estimată fiind de 51.017.680 de lei, cu TVA, scopul fiind de a reduce consecințele unor eventuale inundații.

„Proiectul are două obiecte, întrucât Uniunea Europenă nu permite proiecte pe porțiuni și de aceea este un proiect mai amplu. Cele două obiecte sunt „Punerea în siguranţă a barajului Dumbrava – Rocşoreni, judeţul Mehedinţi” și „Amenajare râu Jiu pentru mărirea gradului de siguranţă a digurilor pe sectorul baraj Işalniţa – aval Municipiul Craiova, judeţul Dolj.” Rezultatele așteptate la finalizarea acestuia, respectă atât necesitățile imediate, cât și cele pe termen mediu și lung în ceea ce privește gestionarea unor fenomene extreme și de risc la inundații de către Administrația Bazinală de Apă Jiu, cu scopul reducerii pe cât posibil a consecințelor negative. Numărul locuitorilor aflați în banda de inundabilitate și care vor fi protejați prin implementarea proiectului este de aproximativ 39.365”, a explicat Tălău.

Acesta a mai spus că, în cadrul proiectului, a fost semnat contractul de asistență tehnică, în valoare de 3.262.152,95 lei inclusiv TVA, fiind livrate până în prezent mai multe studii tehnice.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.