DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Una dintre principalele nemulțumiri ale pacienților Spitalului Județean de Urgență Craiova este hrana. Chiar dacă acest serviciu s-a externalizat, de cele mai multe ori mâncărurile gătite ajung reci la bolnavi, conducerea unității medicale lând în calcul ca în blocul alimentar să instaleze vitrine calde. Totodată, managerul consideră că în acest moment, mai ales că se înregistrează scumpiri în lanț, se impune creșterea normei de hrană. 

În prezent, valoarea normei de hrană este 11 lei pentru un regim normal și se merge până la 17 lei pentru meniul celor care fac dializă peritoneală pentru că au nevoie de un regim hiperproteic.

„Creșterea normei de hrană este absolut necesară pentru asigurarea unor servicii decente. Aceasta este una dintre principalele nemulțumiri ale pacienților care beneficiază de servicii medicale în spitalele publice din România. La SCJU Craiova, pentru următorii doi ani, avem un acord cadru cu o firmă care asigură hrana pacienților. Am finalizat procesul cu fostul furnizor de hrană și vom beneficia și de blocul alimentar și vom lua în considerare o analiză a externelizării cu internalizarea acestui serviciu, o combinație a celor două. Se va face o analiză. Ne gândim ca în blocul alimentar să instalăm vitrine calde pentru a ține mâncarea la o temperatură rezonabilă. Se ia în considerare acest lucru pentru că știm că nu de puține ori mâncarea ajunge rece la pacient. Suntem conștienți de acest lucru și ne dorim să rezolvăm problema”, a explicat Eugen Georgescu, managerul SCJU Craiova.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că norma de hrană pentru pacienţii internaţi în spitale va creşte la 20 de lei pe zi, de la 11 lei, precizând că majorarea înseamnă un efort suplimentar de 100 de milioane de lei până la sfârşitul acestui an.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.