Doi bărbați din Bulgaria au încercat să intre în țară folosind teste...

Doi bărbați din Bulgaria au încercat să intre în țară folosind teste false Covid

1.260
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Doi cetățeni bulgari care au încercat să intre în ţară cu teste negative pentru infecţia cu COVID-19, pentru a nu le fi aplicate măsurile de sănătate publică, având în vedere că Bulgaria se află pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, au fost depistați de către polițiștii de frontieră din Giurgiu. 

Cei doi bărbați s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară, la intervale diferite de timp, iar pentru a li se permite intrarea în ţară în contextul pandemic actual, au prezentat reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică din punctul de frontieră rezultatele negative ale unor teste pentru detecția infecției SARS-COV-2.

„Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor, echipa comuna de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acestea nu au fost eliberate de clinica menționată în documentele prezentate, fiind false. Cetăţenii bulgari, în vârstă de 40, respectiv 54 de ani, au declarat faptul că au procurat testele false din Bulgaria, contra sumei de 50 de euro fiecare, cu intenţia de a li se permite intrarea în România fără a le fi aplicate măsurile de sănătate publică de către autorităţile competente, având în vedere că Bulgaria se află pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat”, anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă.

Cei doi nu au fost lăsați să între în țară și conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, bărbaţii au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În ultimele săptămâni, polițiștii de frontieră giurgiuveni s-au mai confruntat cu astfel de cazuri, fiind depistaţi mai mulți cetățeni bulgari care au încercat să intre ilegal în țară folosindu-se de teste pentru detecția infecției SARS-COV-2 false, din care reieşea rezultat negativ la SARS-COV-2.

1 COMENTARIU

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   03-03-2011
  Mesaje
  477

  Mai bine plateau testul cat era el..60..70 euro si gata! Dar cand ai creierul cat al unui gandac…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.