DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Trei dintre cele 11 vagoane implicate în evenimentul din noaptea de luni spre marți la intrarea în gara Leu au fost ridicate. Nouă dintre vagoane au deraiat, iar alte două s-au răsturnat.

CFR SA anunță că, miercuri dimineața, traficul feroviar este în continuare restricționat pe relația Craiova – Caracal, din cauza evenimentului feroviar produs în data de 16 ianuarie, la intrarea în stația Leu, unde 9 vagoane din compunerea unui tren privat de de marfă au deraiat, iar alte două s-au răsturnat.

Echipele de intervenție ale SRCF Craiova au acționat pentru retragerea din stația Leu a celor 24 de vagoane ale trenului privat de marfă, care nu au fost implicate în deraiere.

De asemenea, până miercuri dimineața, s-au ridicat și au fost scoase în afara gabaritului, 3 din cele 11 vagoane de marfă implicate în evenimentul feroviar, iar în acest moment se acționează cu două macarale de mare tonaj cu o capacitate de 250 tone, respectiv 125 tone, pentru ridicarea celorlalte 8 vagoane. Concomitent se efectuează lucrări de refacere a liniei pe ambele fire de circulație, care a fost afectată pe o porțiune de 300 m.

În continuare circulația trenurilor se realizează cu tracțiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificată) sau cu transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile CF Craiova – Caracal și retur, asigurată de SRCF Craiova, măsuri de circulație care vor fi menținute până la finalizarea intervențiilor desfășurate de personalul feroviar în stația CF Leu.

Evenimentul este investigat de către o comisie de specialitate AGIFER, care va stabili cauzele deraierii.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.