DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

4.096 elevi din județul Dolj vor participa în perioada 29-30 martie la simularea  examenului de Evaluare Națională.

UPDATE: Cele două unităţi unde nu se pot ţine simulările sunt din Galicea şi Segarcea. În fiecare şcoală sunt câte 23 de elevi care vor da Evaluarea Naţională.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, 2.434 elevi sunt din mediul urban și 1662 elevi din mediul rural.

Examenul este organizat în 149 de unități de învățământ, iar două şcoli nu vor participa la Simularea Evaluării Naționale organizată de MEC, ca urmare a suspendării activității didactice față în față și continuarea procesul de învățământ în sistem online.

Luni, 29 martie, va avea loc proba scrisă la Limba şi literatura română. Examenul de simulare va continua marți, 30 martie, cu proba scrisă la Matematică.

„Probele încep la ora 9:00. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, la nivelul aceleiași clase, pentru a evita interacțiunea elevilor din clase diferite. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 2 ore. Toate sălile de clasă în care se va susține simularea examenului de Evaluare Națională au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio”, a menţionat purtătorul fde cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Liţoiu.

Rezultatele obținute la simulare nu vor fi publice. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.