Dolj. Numărul cazurilor de gripă, în scădere

Dolj. Numărul cazurilor de gripă, în scădere

34.668
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

161 de cazuri de gripă au fost înregistrate la nivelul judeţului Dolj, în ultima săptămână, potrivit bilanțului DSP Dolj, dintre care doar două au fost confirmate la examenul de laborator.

Potrivit reprezentanților DSP Dolj este vorba despre un caz cu virus gripal tip AH1 şi un caz cu tip B. Diferența între cele înregistrate și cele confirmate se explică prin faptul că fie persoanele nu mai ajung să își facă acel test, tratându-se acasă, fie nu se confirmă virusul.

Din cele 161 cazuri, 50 au fost internate, iar restul izolate la domiciliu, majoritatea cazurilor fiind forme medii şi uşoare.

„Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii şi gripă înregistrat în această săptămână (2.697) este scăzut faţă de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară (3.180 cazuri) şi este mai mare decât cel înregistrat în săptămâna 7/2019 (2.605 cazuri) şi se încadrează în limitele sezonului. Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 11,45%. Deoarece morbiditatea înregistrată se află în intervalul aşteptat şi există dovada circulaţiei de virusuri gripale în populaţie, caracterizăm săptămâna prin activitate gripală sporadică”, anunță DSP Dolj.

Referitor la vaccinarea antigripală a populaţiei din grupele la risc, până în prezent au fost imunizate 53.522 persoane.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.