Doljenii vor avea apă de la Isvarna. Se va semna și proiectul...

Doljenii vor avea apă de la Isvarna. Se va semna și proiectul privind conducta de gaze Craiova-Calafat

1.363
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă ,organizate joi, că atât proiectul privind aducțiunea de apă de la Isvarna cât și cel referitor la conducta de gaze Craiova-Calafat vor fi implementate, fiecare în mai multe etape.

Potrivit șefului administrației județene din Dolj, investiția privind apa de la Isvarna se ridică la 434 de milioane de euro, în perioada următoare urmând a fi efectuate exproprieri.

Cel mai probabil, a spus Ion Prioteasa, proiectul va fi semnat în luna martie a acestui an.

„Aducţiunea de apă de la Isvarna este unul dintre obiectivele noastre, un proiect care va aduce o plusvaloare județului Dolj. Investiția înseamnă de 434 de milioane de euro, una dintre cele mai mari din Sud-Estul Europei. Estimăm că până în martie sau în cursul lunii martie vom semna acest proiect. Vom fi implicați în derularea proiectului întrucât urmează exproprierile pe tot traseul conductei. Partea bună este că toată lumea a fost lămurită și calitatea apei primează în tot acest caz. Vom avea apă de munte. Este nevoie de apă adusă din munți, la Craiova. O parte din bani este şi pentru repararea conductei vechi şi în felul acesta o putem folosi undeva spre nordul judeţului Dolj către localităţile unde apa nu mai este potabilă. Localitățile care nu au apă vor primi apă, cele care au apă vor primi canalizare. Sunt 21 de UAT-uri prinse în program și Consiliul Județean Dolj, fiecare urmând să beneficieze de proiecte importante”, a explicat Prioteasa.

O altă investiție anunțată pentru județul Dolj este și conducta de gaze Craiova – Segarcea – Băileşti – Calafat, proiectul urmând a fi implementat în mai multe etape.

„Dacă până acum a fost doar un vis, acest proiect devine realitate. Am fost de foarte multe ori la Mediaș să discutăm despre această conductă, am fost în audiență la prim-miniștri să vorbim despre această zonă. Investiția este una foarte mare. Pornește din Craiova și ajunge la Segarcea, pentru început, însă așa cum am discutat cu cei din conducerea Transgaz, în pregătire este și cea de-a doua etapă Segarcea-Băilești și etapa a treia, Băilești-Calafat. Primarii acestor localități trebuie să pregătească actele pentru a asigura firma de distribuție. Sunt multe faze de parcurs, dar important este că și aici avem certitudinea că proiectul devine realitate”, a conchis președintele CJ Dolj.

2 COMENTARII

 1. #1
  0-day Member
  Data de inscriere
   15-12-2018
  Mesaje
  3

  Care doljeni ? ca uni dintre ei se lauda ca au de 20 de ani apa de Isvarna. Si aici fac referire la Filiasi doar un exemplu, dar apa este una clocita si alba plina de clor. Cel mai probabil tot din Jiu beau de pe la Turceni/Rovinari si sunt prostiti ca au apa de Isvarna. Apa cu adevarat de Isvarna se gaseste in curtea Termocentralei de la Isalnita. Acolo vara la 40 de grade apa face bruma pe sticla cand o pui, restul cesmelelor mult laudate de pe la Izvorul Rece sunt babauri.

 2. #2
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7260

  Pana vine conducta de la izvarna in Craiova… seaca izvarna.. De vreo 15 ani tot zic ca vine conducta de la izvarna… eu cred ca vine apa de izvarna.. cu tirurile imbuteliata de Niculina Stoican… hahahaha….

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.