Eco Sud investeşte peste 1,5 milioane de euro la Craiova

Eco Sud investeşte peste 1,5 milioane de euro la Craiova

3.198
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Grupul Eco Sud investeşte la Craiova, în protecția mediului și managementul deșeurilor prin construirea Celulei 6 și modernizarea Depozitului Ecologic Mofleni.

Furnizorul este lider în gestionarea și tratarea deșeurilor şi are o cotă de piață de peste 20% în România, în acest domeniu.

Lucrările de modernizare şi dezvoltare vor costa peste 1,5 milioane de euro. Ideea proiectului are ca scop protejarea mediului şi implicit sănătatea populației din Dolj.

“Până în anul 2005, deșeurile din Municipiul Craiova și județul Dolj erau depuse la întâmplare în aer liber, în diverse locuri pe maidane și în apropierea locuințelor, fără asigurarea protecției pânzei freatice, fără o gestiune controlată și fără acoperire, expunând populația Craiovei la îmbolnăviri cauzate de împrăștierea pulberilor sedimentabile și a particulelor în suspensie provenite din deșeuri. Compușii organici volatili, oxizii de azot și amoniacul degajate de gunoaiele aruncate la întâmplare și aflate în putrefacție, reprezentau cei mai toxici compuși care, prin împrăștiere, provocau boli ale aparatului respirator și digestiv. Componentele toxice din deșeuri se scurgeau în pânza freatică, contaminau apele din jur și ajungeau în fântânile locuitorilor din Municipiu și din județ”, relatează medicul specialist în medicină de familie din Municipiul Craiova, doamna Doina-Daniela Rădoi.

ECO SUD SA are 20 de ani de experiență în gestiunea deșeurilor şi este cel mai important furnizor de soluții integrate de mediu, destinate gestionării și tratării deșeurilor menajere solide urbane și a deșeurilor industriale asimilabile.

Peste 1.800.000 de metri pătrați, sunt ocupați de un teren destinat activităților ecologice, acesta fiind deținut în prezent, de Eco Sud. Pe teren mai sunt şi 6 stații de sortare a deșeurilor, 4 stații de compostare, 4 platforme de transfer și tratează zilnic peste 2,7 milioane de kg de deșeuri  ce provin de la o populație cu peste 5 milioane de locuitori.

Licențiată Clasa I printr-un ordin emis de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, compania, este certificată pentru Sistemul de Management de Calitate, Mediu, Sănătate și Securitate Ocupațională de către organismul de certificare TUV Rheinland InterCert Gmbh – Germania.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.