Exercitiu de amploare în Portul Calafat. Pompierii din Dolj şi cei din...

Exercitiu de amploare în Portul Calafat. Pompierii din Dolj şi cei din Bulgaria au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o navă

1.404
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pompierii din Dolj în colaborare cu cei din Bulgaria au efectuat, vineri, în Portul Calafat exerciţiul „THRACIA 18”, organizat în cadrul proiectului – „D – EMERSYS – Forţă de intervenţie rapidă în caz de urgență chimică, biologică, radiologică și nucleară pe fluviul Dunărea”, cofinanțat de Uniunea Europeană, în cadrul Programului Interreg V-A România-Republica Bulgaria.

Potrivit reprezentanţilor ISU Dolj, tema exerciţiului a constat în organizarea şi desfăşurarea intervenţiei comune cu forţe şi mijloace aparţinând Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) – România şi Directoratul General pentru Pompieri şi Protecţie Civilă (DGPPC) – Bulgaria, pentru limitarea efectelor unor situaţii de urgenţă determinate de producerea unor evenimente cu substanţe chimice industriale şi radiologice la graniţa celor două state.

„Scenariul evenimentului a fost unul complex și a presupus rezolvarea unei situații deosebite generate de producerea unui incendiu la o navă ancorată pe fluviul Dunărea. În încercarea de a executa manevre de evacuare a navei din port, au apărut scurgeri de combustibil în Fluviul Dunărea. Persoanele de la bordul navei au suferit atac de panică, unele dintre acestea sărind în apa contaminată cu produse petroliere. În acest sens, echipele de intervenție au acționat pentru salvarea persoanelor din mediul acvatic și acordarea primului ajutor calificat, stingerea incendiului cu sistemul de hidro-perforație, prelevarea de probe din apă, decontaminarea victimelor și a tehnicii de intervenție, precum și pentru neutralizarea substanțelor petroliere deversate în Dunăre”, se arată într-un comunicat al ISU Dolj.

Totodată, exerciţiul și-a propus verificarea echipamentelor achiziţionate în cadrul proiectului D-EMERSYS, precum şi modul de punere în aplicare al Planului de Intervenţie Comună în domeniile de competenţă ale IGSU şi DGPPC, în cazul situaţiilor de urgenţă de natură CBRN şi riscuri asociate, pentru îmbunătăţirea cooperării pe timpul intervenţiilor.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.