Florin Busuioc a fost transferat la Spitalul Fundeni

Florin Busuioc a fost transferat la Spitalul Fundeni

3,209
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Actorul Florin Busuioc a fost transferat la Spitalul Fundeni, miercuri, transportul fiind efectuat cu elicopterul SMURD. 

Florin Busuioc a ajuns la Spitalul Județean Craiova, marți seară, după ce a suferit un stop cardio-respirator în timpul unui spectacol ce avea loc pe scena Filarmonicii Oltenia.

Cel care i-a acordat primul ajutor este angajat al Filarmonicii Oltenia, la recuzită, Alexandru Ciuică. Acesta a spus că imediat s-a mobilizat și după indicațiile medicilor a reușit să facă anumite proceduri.

„A spus că are nevoie de aer, după spectacol asta, apoi eu l-am găsit jos. Cu fața în jos, așa a căzut. L-am văzut și înainte de spectacol și după și chiar am observat o diferență. Oboseala și-a spus cuvântul. După ce am sunat la 112 am stat în telefon cu medicii și am acționat după indicațiile dumnealor. Cinci munite a durat până a venit un echipaj SMURD, cam așa”, a spus Ciuică.

De la Filarmonică, Busu a fost dus la Spitalul Județean Clinic de Urgență Craiova acolo unde a mai suferit trei stopuri cardiace. Întrucât se impunea implantarea unui stent, iar șeful Clinicii de Cardiologie avea telefonul închis, alți doi medici tineri au fost chemați de acasă.

Medicul Paul Trașcă, cel care alături de Eugen Țieranu și Emilia Goanță au efectuat procedura, a precizat faptul că Florin Busuioc a ajuns la spital în stare foarte gravă.

„Starea pacientului, hemo-dinamică, era una foarte gravă, aseară. A fost vorba despre un şoc cardiogen, tensiune 6, era intubat, ventilat mecanic. Nu trebuia să luăm acordul șefului clinicii, era o chestiune formală. A fost mai greu cu mobilizarea, este adevărat, dar este bine că am reușit într-un final. Acesta este dezavantajul că aici nu avem linie de gardă”, a spus Trașcă.

2 COMENTARII

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7172

  Intrebare retorica.. Daca era oricine altcineva in situatia sa faca un infarct nu murea??? Erau 99.9% sanse sa moara daca nu se numea Busu??
  S-ar fi implicat sirianul de brancardier Arafat… ministru sanatatii etc.. in caz???…
  Eu si multi altii muream cu zile… clar.. Avem un sistem medical bolnav.

 2. #2
  0-day Member
  Data de inscriere
   10-11-2018
  Mesaje
  0

  thank you for informing

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.