DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mai multe gospodării din localitățile Sopot și Grecești, din județul Dolj, au fost inundate, iar aproximativ 60 de persoane au fost evacuate, noaptea trecută.  

Potrivit reprezentanților Prefecturii Dolj, s-a intervenit toată noaptea în cele două localități.

Forțele de intervenție, jandarmi, pompieri și angajați ai ABA Jiu,  au reușit să evacueze aproximativ 60 de persoane din calea apelor.

Oamenii au mers la rude peste noapte.

„Localitatea Sopot nu a fost inundată însă pentru că pericolul ca pe pârâul Merețel să se creeze o viitură era iminent, localnicii au fost evacuați. În acest moment se mai intervine pentru evacuarea apei în localitatea Grecești, însă nivelul apei a scăzut semnificativ”, arată Prefectura Dolj.

„La nivelul județului Dolj, în contextul instituirii avertizărilor privind producerea unor fenomene hidrometeorologice periculoase COD PORTOCALIU, respectiv COD ROȘU, în ultimele 24 de ore au fost afectate de inundații mai multe localități din partea de vest a județului.
Pentru gestionarea operativă a situației, în comunele Grecești (cu satele Busu, Gropanele, Busuleț, Grecești) și Sopot (sat Sopot) au intervenit peste 55 de pompieri cu 6 autospeciale și 7 motopompe, 17 jandarmi, personal din cadrul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, precum și personal din cadrul Administrației Bazinale de Apă Jiu.
În comuna Grecești, localitatea Gropanele, pârâul Mașcot a distrus parțial un pod, iar mai multe gospodării au rămas izolate, accesul făcându-se doar pietonal, fiind evacuate preventiv peste 17 persoane.
În comuna Sopot, pârâul Merețel a ieșit din matcă, creându-se astfel posibilitatea de inundare a unor gospodării din imediata apropiere a cursului de apă, fiind evacuate preventiv peste 30 de persoane din 14 gospodării.
În cursul nopții, pompierii au intervenit cu motopompele din dotare pentru evacuarea apei din 71 gospodării inundate (4 case, 10 beciuri, 57 grădini și curți), dar și pentru supraînălțarea cu saci de nisip a malurilor, alături de jandarmi, lucrători de la Apele Române și cetățeni, cu scopul de a împiedica revărsarea apei.
În acest moment se intervine în comuna Grecești, sat Grecești pentru evacuarea apei din două locuințe inundate, iar în satul Busu se lucrează la evacuarea apei din beciul unei case.
În această dimineață, în comuna Sopot, pârâul Merețel a ieșit din matcă în satul Sopot, pe partea dreaptă a cursului de apă (nu pe partea stângă, unde malul a fost consolidat pe timpul nopții cu saci de nisip), pericolul imediat fiind însă reprezentat de inundarea terenurilor învecinate pârâului (curți și grădini), nu de inundarea caselor de locuit, nefiind un pericol iminent pentru oameni, situația fiind gestionată la acest moment cu forțele și mijloacele asigurate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență.
Situația hidrologică la nivelul județului Dolj este monitorizată în permanență, fiind alocate forțe și mijloace în funcție de evoluția situației, gradual, atât de la nivel local, cât și asigurându-se, la nevoie, sprijin din partea autorităților și instituțiilor de la nivel județean”, arată ISU Dolj.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.