Fotografii cu municipiul Craiova, secolele XIX-XX, expuse la Aeroport

Fotografii cu municipiul Craiova, secolele XIX-XX, expuse la Aeroport

1.922
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

35 de fotografii ce încearcă să surprindă atmosfera mondenă, dar și efervescența culturală, arhitecturală și comercială a orașului Craiova, în perioada Belle Époque și în prima jumătate a secolului al XX-lea, sunt expuse în incinta Aeroportului Internațional Craiova, organizatorii expoziției fiind reprezentanții Muzeului Olteniei.

Aducerea în prim plan a acelor timpuri, printr-o expoziție de fotografie veche și carte poștale de epocă, reprezintă un bun prilej de rememorare și conștientizare a propriei istorii de către cei care trec pragul Aeroportului Internațional Craiova.

Vor fi prezentate imagini cu Palatul de Justiție, Piața Nouă, Calea Unirii, zona comercială a Lipscaniului, Gara, Parcul Bibescu, Banca Olteniei, Banca Națională a României, Banca Comerțului, Liceul „Carol I”, Școala Madona Dudu, Institutul Sf. Maria, precum și o serie de reședințe particulare somptuoase.

„Cei care vin, pe calea aerului, pentru prima dată în Craiova sau cei care se reîntorc în orașul copilăriei lor vor regăsi sau își vor aduce aminte cu nostalgie, vizitând expoziția, clădirile administrative, ecleziastice și civile reprezentative secolelor XIX-XX, ce astăzi și-au schimbat funcționalitatea sau, din păcate, au dispărut. De asemenea, cei care părăsesc orașul, tranzitând zona de plecări a Aeroportului Internațional Craiova, pot zăbovi câteva clipe în fața șevaletelor, cu imagini citadine de epocă, pentru a se delecta sau a pleca cu o „amintire” vizuală a Craiovei de odinioară”, informează organizatorii expoziției.

În plus, expoziția poate fi privită și ca o carte de vizită a orașului Craiova pentru turiștii care doresc să-i descopere tainele și trecutul.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.