Guvernul a aprobat ca persoanele defavorizate să primească gratuit măști de protecție

Guvernul a aprobat ca persoanele defavorizate să primească gratuit măști de protecție

1.579
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, joi seară, că a fost aprobată OUG prin care fiecare persoană defavorizată va primi câte 50 de măști. Potrivit acestuia, în total, vor fi cumpărate materiale de protecție pentru 2,3 milioane de oameni, urmând să se plătească 230 de milioane de lei de la bugetul de stat.

„În urma modificării în Parlament a Hotărârii de Guvern privind starea de alertă, am adoptat o OUG privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică, autorităților locale necesarul de măști de protecție pentru familiile și pentru persoanele defavorizate. S-au aprobat măști de protecție pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate”, a menționat Nelu Tătaru, după ședința de Guvern de joi seara.

În ceea ce privește persoanele care vor primi gratuit măștile, este vorba despre cele care provin din familii beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii 416/2001, privind venitul minim garantat, persoane din familiile beneficiare de alocații pentru susținerea familiei, acordate în baza Legii 277/2010, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, prevăzută de OUG 6/2009, persoanele încadrate în grad de handicap, care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de articolul 42 și articolul 58 din Legea 448/2006.

Fiecare persoană va primi câte 50 de măști.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9547

    Bai Tatarule si restul ce fac ? Ii platesc nevestei tale 2,5 lei pentru o masca cand pretul ei este 0,20 lei ? Guwerner nenorocit si bisnitar , demisia ! Ciuma galbena , demisia !

    Tel : Perpetuum Mobile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.