DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Guvernul va prelungi plafonarea adaosului comercial pentru încă trei luni, iar lista de produse va fi extinsă, anunță reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). 

Ministrul Florin Barbu a avut întâlniri de lucru cu reprezentanții procesatorilor și comercianților pentru a discuta, cu toate părțile implicate, modalitățile de prelungire a plafonării adaosului comercial pentru alimentele de bază precum și extinderea listei de produse pentru care va fi practicat un adaos comercial limitat pe lanțul de procesare-distribuție-comercializare.

„Ne dorim, în continuare, prelungirea acestei măsuri care a avut efectele așteptate, anume de stopare a creșterii prețurilor alimentelor. Am convenit cu procesatorii și comercianții prelungirea măsurii pentru o perioadă de trei luni, până la sfârșitul lunii ianuarie 2024, ținând cont și de faptul că vin sărbatorile de iarnă.

În aceeași măsură, de comun acord cu procesatorii și comercianții, vom extinde şi lista de produse care vor beneficia de adaos commercial limitat. Este vorba despre alimente care sunt folosite de români în prepararea produselor pentru masa de sărbători și nu numai, precum: orezul, bulionul, margarina, smântâna, drojdia, cozonacul, varza murată sau usturoiul”, a precizat ministrul agriculturii.

Propunerile făcute de ministrul Barbu au fost agreate de procesatori și comercianți, urmând ca acestea să facă obiectul unui proiect de act normativ, care va urma circuitul de legiferare, respectiv punerea în transparență, avizare si adoptare.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.