Ineditul din Rezervația „Pădurea Zăval”. La 65 de kilometri de Craiova, iubitorii...

Ineditul din Rezervația „Pădurea Zăval”. La 65 de kilometri de Craiova, iubitorii de natură descoperă o locație fascinantă

9.684
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Centrul Judetean pentru Protectia Naturii, Turism si Dezvoltare Durabila Rurala Dolj a desfășurat, joi, impreuna cu studenti si masteranzi de la Ingineria Mediului ai Facultatii de Horticultura din Craiova o vizita in rezervatia naturala de interes botanic –  Padurea Zaval.

Cu acest prilej, tinerii s-au bucurat de o inedita lectie in natura, in care  aspecte legate de rolul si importanta ariilor protejate, identificarea speciilor  de arbori caracteristici habitatului de padure 91F0 au fost discutate si dezbatute activ.

„Habitatul 91FO – Paduri mixte de lunca  include stejarul, frasinul si ulmul- specii prioritare care fac parte din mozaicul frumoasei Paduri Zaval. Un moment  inedit a fost faptul ca am putut observa doua exemplare de pasari rar intalnite in tara noastra, Ciconia nigra- Barza neagra. In zona centrala a padurii strabatuta de cateva canale cu apa, putem observa  colonia de starci cenusii ale caror cuiburi sunt asezate in varful cel mai inalt al arborilor”, au precizat reprezentanții instituției.

Iubitorii de natura trebuie sa stie ca Rezervatia „Padurea Zaval” se afla in partea de sud a judetului Dolj, in zona de confluenta a Jiului cu Dunarea la 65 de km de Craiova.

Este o padure de lunca iubitoare de umiditate, ea impresioneaza prin exemplarele de stejari si frasini, ulmi dar si alte specii ca tei,  artar, plop, carpen, unele exemplare de stejari depasind chiar varsta de 80 ani.

Numeroase specii de pasari protejate printre care ciocanitoarea de stejar, ciocarlia de padure, muscarul gulerat, caprimulgul, dau viata padurii si incanta pe cel ce ,,indrazneste,, sa paseasca in aceasta lume interesanta, plina de viata si culoare.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.