DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Femeile din România sunt în număr mare discriminate, izolate, plătite prost și de prea multe ori dezavantajate. Primul ghid privind hărțuirea la locul de muncă intră pe circuitul de avizare ministerială, anunță ministrul Gabriela Firea.

„Hărțuirea morală și sexuală este un fenomen despre care se vorbește prea puțin, dar care este prezent în instituțiile publice și companiile private. Primul ghid privind hărțuirea la locul de muncă intră pe circuitul de avizare ministerială. Este o premieră în domeniul prevenirii și combaterii hărțuirii sexuale! Femeile din România sunt în număr mare discriminate, izolate, plătite prost și de prea multe ori dezavantajate. Suntem pe locul 26 din 27 în Europa, deci la coada clasamentului realizat de Institutul European pentru Egalitate de Gen. Anul trecut, 354 de femei au fost hărțuite de soți și parteneri, dar și de către persoane cunoscute, cum sunt colegi de serviciu”, a scrie Firea pe Facebook.

Potrivit ministrului, tot anul trecut a fost pronunțată o decizie împotriva statului român într-un proces deschis la CEDO de o angajată hărțuită într-o instituție de stat și care ale căror plângeri au fost tratate superficial.

Ghidul privind hărțuirea pe criteriu de sex și hărțuirea morală la locul de muncă a fost elaborat de specialiștii Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, ANES, împreună cu Institutul Român Pentru Drepturile Omului și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

„Am preluat în forma finală toate observațiile solicitate de sindicate și patronate pentru avea un document util pentru victimă și ușor de pus în practică de angajatori. Analizăm propunerea prin care plângerea să fie asumată de către victimă și nu o hârtie anonimă, evident cu protecția reclamantului”, adaugă ministrul.

Ghidul urmează să fie implementat în toate instituțiile.

Sursa: Mediafax



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.