ITM Dolj, campanie de informare privind munca în zilele cu temperaturi scăzute

ITM Dolj, campanie de informare privind munca în zilele cu temperaturi scăzute

1.686
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj a declanșat, în această săptămână, o campanie de informare în rândul angajatorilor, privind măsurile de protecţie a persoanelor încadrate în muncă în perioadele cu temperaturi scăzute.

Potrivit legii, cine munceşte la temperaturi de sub -20 de grade Celsius trebuie să primească din partea angajatorului o jumătate de litru de ceai fierbinte pe zi, echipament de protecţie şi pauze de 15 minute, la fiecare oră, în care să se adăpostească într-un spaţiu încălzit.

Reprezentanții ITM Dolj au precizat că în cazul în care angajatorii nu-şi îndeplinesc sarcinile, aceştia pot fi sancţionaţi de inspectorii de muncă .

„Verificările vizează în special domeniile considerate sensibile în perioadele cu temperaturi extreme scăzute: prestări servicii, servicii de pază, construcții, curățenie, spălătorii auto, manipulare mărfuri, transporturi și întreținere drumuri”, au transmis reprezentanții ITM Dolj.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     24-12-2018
    Mesaje
    14

    La 80% dintre firme, mai ales alea de doi lei, li se rupe de aceste treburi lafel ca si vara pe canicula.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.