ITM Dolj a verificat spălătoriile auto din județ

ITM Dolj a verificat spălătoriile auto din județ

7.875
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Zece echipe de inspectori de muncă din carul ITM Dolj au efectuat acțiuni de control cu caracter inopinat la angajatorii care desfășoară activități de spălătorie auto pe raza județului Dolj.

Angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul servicii de spălătorie auto au fost vizați de o Campanie Națională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului în care se respectă prevederile legale de securitate și sănătate în muncă, în perioada 20-22 iulie a.c..

În Dolj, în domeniul relațiilor de muncă, inspectorii de muncă au efectuat acțiuni de control la 20 de angajatori. Cu ocazia verificărilor, au fost depistate 22 deficiențe privind acordarea sporului de week-end, repartizarea programului în cazul contractelor cu timp parțial, dosarele de personal etc., pentru care inspectorii au dispus măsuri de remediere. ”În timpul controalelor, a fost depistat un minor în vârstă de 14 ani care desfășura activitate la o spălătorie auto din Brădești, pentru care au fost sesizate organele de urmărire penală, iar la o spălătorie auto din Filiași a fost depistată o persoană care desfășura activitate fără a avea forme legale de angajare. in această cauză, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 lei pentru primirea la muncă a unei persoane fără a întocmi forme legale de angajare”, a precizat Cătălin Mohora, inspector-șef al ITM Dolj..

În domeniul securității și sănătății în muncă inspectorii de muncă au efectuat acțiuni de control la 24 de angajatori, fiind depistate 34 deficiențe pentru care inspectorii au dispus măsuri de remediere, pentru 21 dintre angajatorii verificați inspectorii de muncă aplicând 31 de sancțiuni contravenționale (5 amenzi în valoare de 25.000 lei și 26 de avertismente).

Fotografie simbol/Sursa: autoraptor.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.