Legume și fructe mai scumpe din cauza gerului si a zăpezii

Legume și fructe mai scumpe din cauza gerului si a zăpezii

18.784
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Vremea din ultimele zile, nepotrivită pentru un sfârșit de martie, a avut consecințe, care s-au văzut imediat asupra răsadurilor de roșii sau castraveți. Producția de fructe și legume va fi la jumătate, spun agricultorii, iar acest lucru îi va afecta, atât pe ei, cât și pe noi.

,,E dezastru. Tot ce am muncit a fost pus la pamant. Acum, nu ne ramane decât să creștem prețul la unele legume. Cel mai mult le-a distrus gerul, le-a pus la pământ. Si zăpada a ținut cât să nu își mai revină. Să nu mai mire pe nimeni de ce roșiile, castraveții si ceapa vor fi atât de scumpe”, spune un agricultor.

Drept urmare, vom fi nevoiți să cumpăram legume si fructe din import, care isi vor face loc din ce in ce mai mult pe tarabele din piețe. Temperaturile negative, de -10 grade, din timpul nopții au afectat răsadurile, care, trebuiau sa aiba flori la ora actuală. Acestea au înghețat si au degerat, ceea ce inseamnă ca legumele vor întazia sa apară pe piață. După calculele agricultorilor, se așteptau la o productie destul de bogată de legume, dar acum situația nu mai stă chiar asa. Din cauza variațiilor de temperatură, răsadurile nu au rezistat și au fost distruse.

Și pentru fructe va trebui să scoatem ceva mai mulți bani din buzunar. Asta pentru că, pomii fructiferi au fost și ei distruși de ger, acum fiind momentul când înfloreau.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.